default-image

Ιδιοκτήτης μάντρας: Έτσι έζησε στο κρησφύγετο ο Λεμπιδάκης

Κρήτη
Ιδιοκτήτης μάντρας: Έτσι έζησε στο κρησφύγετο ο Λεμπιδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων φέρνει στο φως ο ιδιοκτήτης  της μάντρας, στον πάνω όροφο της οποίας βρέθηκε αλυσοδεμένος ο  Ηρακλειώτης επιχειρηματίας.

Όπως αποκαλύπτει στην κατάθεση του:  "Η εμπλοκή μου στην απαγωγή Λεμπιδάκη ξεκίνησε την 10η Αυγούστου 2017. Πριν από αυτή την ημέρα δεν είχα καμία ανάμειξη ή σχέση [......]. Θέλω να σας πω ότι στην ουσία δεν συμφώνησα αλλά αναγκάστηκα να συμφωνήσω και χωρίς να μου προτείνουν κάποια χρήματα. Στις 22:30 της 10ης Αυγούστου, έφεραν το Λεμπιδάκη στην εταιρεία μου.

Τον μετέφερε ένα άσπρο μικρό αυτοκίνητο που δεν θυμάμαι να σας πω τη μάρκα. Εγώ εκείνη τη στιγμή ήμουν στη εταιρεία και τους περίμενα. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν τρία άτομα και ο απαχθείς.

Του Λεμπιδάκη του φορούσαν μία μάσκα ύπνου για να μη βλέπει. Είχαμε συμφωνήσει να τον βάλουμε στη σοφίτα που υπάρχει στο πάνω μέρος του γραφείου μου. Τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο, τον έβαλαν να κάνει μπάνιο στο σπίτι κάτω από τη σοφίτα , του έδωσα εγώ κάποια ρούχα δικά μου να φορέσει δηλαδή μια κόκκινη μπλούζα και έναν σορτσάκι και μετά τον πήγαμε στη σοφίτα. Η σοφίτα δεν είχε κρεβάτι και γι αυτό ανεβάσαμε ένα στρώμα που είχα στο σπίτι . Στη σοφίτα τον έδεσαν με μία αλυσίδα από το πόδι η οποία κατέληγε στο καλοριφέρ. Στο παράθυρο που υπήρχε εκεί βάλαμε εσωτερικά εφημερίδες για να μην βλέπει έξω και από την εξωτερική μεριά χαρτόνια….

Μόλις τον βάλαμε στη σοφίτα ο .. και ο ….έφυγαν με το αυτοκίνητο και στο σπίτι έμεινε ο …για να φυλάει τον Λεμπιδάκη. Ο είναι 35 με 37 χρονών περίπου, Έλληνας , στο σουλούπι μου δηλαδή γύρω στι 1,70 και αδύνατος. Πρώτη φορά τον έβλεπα εκείνο το βράδυ.

Στην αρχή μου είπαν ότι ο Λεμπιδάκης θα έμενε στη σοφίτα για 4 ή 5 μέρες μέχρι να βρέθεί κάποιο άλλο μέρος .Δύο η τρεις μέρες αφού έφεραν τον Λεμπιδάκη , ήρθε στο μαγαζί ο .. και ο… και εκεί κανονίσαμε ο καθένας τι θα κάνει.

Εγώ θα κανόνιζαν να φέρνω τα πράγματα και τα φαγητά στον ..και ο …. Θα έστελενε κάποια μηνύματα στην οικογένεια του Λεμπιδάκη. Τον… τον ξέρω από το 1995 και είμαστε μαζί και στο σωματείο Αλληλοϋποστήριξης Πλειστηριασμών Δημοσίου.

Μόλις πέρασαν αυτές οι πρώτες μέρες εγώ ξεκίνησαν να πιέζω , για να τον πάρουν από εδώ. Έπαιρνα τηλέφωνο για να τον πάρει από το σπίτι μου όμως εκείνος συνεχώς παράτεινε την παραμονή του και έλεγε ότι από μέρα σε μέρα θα τέλειωναν τα πράγματα. Όσο περνούσαν οι μέρες ή ρουτίνα ήταν περίπου η ίδια.

Ο… έμενε μέσα στο σπίτι. Μου έδινε οδηγίες για τα πράγματα και τα τρόφιμα που ήθελε να του αγοράσω , τα έγραφε σε χαρτάκι και εγώ πήγαινα για ψώνια κάθε 2-3 μέρες.

Τα ανέβαζα στο σπίτι και έφευγα. Για τον Λεμπιδάκη μαγείρευε κάθε μέρα. Εγώ τον Λεμπιδάκη τον έβλεπα κάποιες φορές , ανέβαιναν στη σοφίτα και του μιλούσα έξω από την πόρτα.  Νομίζω ότι ο Λεμπιδάκης δεν με είχε δει στο πρόσωπο. Μιλούσαμε όμως και μου έλεγε τι τον απασχολεί. Φοβόταν μήπως τον πάρουν από αυτό δωμάτιο και τον πάνε σε άλλο σπίτι και του φερόταν πιο άσχημα. Σε αυτό το σπίτι , τον έλυναν κάθε μέρα για κάποια ώρα από την αλυσίδα και τον άφηναν να κάνει γυμναστική και να κινείται στο δωμάτιο.

Όλοι όσοι πρόσεχαν τον Λεμπιδάκη φορούσαν παρόμοια ρούχα σαν στολή. Όπλα στο σπίτι δεν είχα, ούτε είδα αν ο… οπλοφορούσε.

Δυο βδομάδες πριν τη σημερινή μέρα αν θυμάμαι καλά ήταν Δευτέρα μου τηλεφώνησε ο .. και μου είπε ότι θα γινόταν αλλαγή του φύλακα του Λεμπιδάκη και εγώ θα έπρεπε να κανονίσω να κλείσω ένα αεροπορικό εισιτήριο από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο για το καινούριο φύλακα.

…….Και το βράδυ έφθασε . Μίλησε με το Λεμπιδάκη και ο Μιχάλης έγραψε μία επιστολή η οποία θα πήγαινε σε μία θεία του Δε θυμάμαι αν οι επιστολές που έγραψε ο Μιχάλης ήταν 4 ή 5 συνολικά. Σε μία επιστολή αναφέρονταν πάντως το ποσό των λύτρων στα 18 εκατομμύρια και στην τελευταία  ο Λεμπιδάκης τόνιζε ότι η υγεία του δεν ήταν καλά και ότι η οικογένεια του έπρεπε να βιαστεί. Όντως εκείνες τις ημέρες ο Μιχάλης ξεκίνησε ένα ρίγος και πυρετός . Είχαν αρχίσει να ανησυχώ για την υγεία του και δεν ήθελα να πάθει κακό. Τον συμπάθησαν και προσπάθησαν να τον βοηθήσω…..Τον συμβούλευσα πως θα μπορέσουμε να τελειώσουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και του είπα να προσποιηθεί πως έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας να ουρλιάζει και εγώ να τον μεταφέρω στο νοσοκομείο .

Ζήτησαν ακόμη από τον Μιχάλη να παραμείνει στην εντατική για λίγες μέρες ,ώστε να με πιστέψουν  και μένα και να μην βρω το μπελά μου.

Το Σάββατο που μας πέρασε ξεκίνησε να πονάει το στομάχι του. .Πήγα σε φαρμακείο και πήρα δύο φάρμακα. Τα φάρμακα τα έδωσα στο Μιχάλη τη Κυριακή το πρωί. Εκείνη την ημέρα έγραψε και ένα τελευταίο γράμμα για την οικογένεια του . Παρακαλούσε τη μητέρα του την Αννα να προτείνουν 11-12 εκατ. ευρώ στους απαγωγείς και εκείνοι εκτιμούσα ότι θα το δέχονταν , απλά δεν ήθελαν εκείνοι να πέσουν στις διαπραγματεύσεις. Ο Λεμπιδάκης έγραψε το γράμμα το οποίο κράτησα εγώ και θα το ταχυδρομούσα εμπιστευτικά. Εκείνη την μέρα αν και προσπάθησαν να βρω γραμματόσημο για να το στείλω δεν μπόρεσα. Το γράμμα αυτό το έχω κάπου στο μαγαζί.

Χθες το πρωί μπήκαν μέσα στην εταιρεία αστυνομικοί και μόλις με έπιασαν τους είπα αμέσως ότι ο Μιχάλης κρατείται πάνω…..

Αναγκάστηκα να επιτρέψω τη παραμονή του Λεμπιδάκη σε δικό μου χώρο , γιατί δεν είχα άλλη επιλογή και ένιωθα ότι κινδύνευα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη τόσο από το Μιχάλη όσο και από την οικογένεια του, αν τους προκάλεσα  έστω και τη παραμικρή στενοχώρια.

Τέλος να σας υπενθυμίσω ότι ποτέ δεν έλαβα το παραμικρό αντίτιμο …"

protothema

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News