default-image

Πότε καταθέτει ο πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη

Κρήτη
Πότε καταθέτει ο πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα αναμενόταν η συνέχεια της δίκης για το διπλό μακελειό που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου και είχε στοιχίσει τη ζωή στον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη. Στη συνέχεια όμως με απόφαση Εισαγγελέα μετατίθεται εκτός απροόπτου για Παρασκευή.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξή της διακόπηκε αρχικά για σήμερα, έπειτα από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, το οποίο έγινε δεκτό από την πλευρά της υπεράσπισης.

Ο πρώτος μάρτυρας του κατηγορητηρίου καταθέτει ο Γιάννης Ξυδάκης, πατέρας του αδικοχαμένου Πρίαμου. Επειδή η κατάθεσή του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες, ζητήθηκε η δίκη να μην ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου η κατάθεση του Γιάννη Ξυδάκη να μην... "τεμαχιστεί" και να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο αδέρφια: Ένας 57χρονος κρεοπώλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν οκτώ έτη για το θάνατο των δύο συγχωριανών του, και ο νεαρότερος αδερφός του, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών - με αναστολή - για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του Γιάννη Ξυδάκη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News