default-image

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τώρα κατηγορούν αλλήλους

Ηράκλειο
Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τώρα κατηγορούν αλλήλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμφύλιος... πόλεμος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ των συλληφθέντων για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος απελευθερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Δευτέρας, σε μάντρα αυτοκινήτων, όπου κρατείτο όμηρος, στο Ρέθυμνο.

Όπως υποστήριξε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των συλληφθέντων, Θωμάς Λεχωβίτης, ο εντολέας του δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον κ. Λεχωβίτη, ο 44χρονος ιδιοκτήτης μπαρ, τον οποίο εκπροσωπεί, «έμπλεξε» στην υπόθεση, καθώς ήταν συνεπιβάτης στο ίδιο αυτοκίνητο με δύο από τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του 44χρονου είπε ότι ο πελάτης του βρισκόταν στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν σταματήσει αστυνομικοί σε μπλόκο, στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, και όπως είχε διαπιστωθεί τότε, ένας εκ των επιβαινόντων σ' αυτό είχε πετάξει το κινητό του έξω από το παράθυρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 16ΧΡΟΝΗΣ - ΕΙΝΑΙ ΣΟΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ (video)

Ωστόσο, ο κ. Λεχωβίτης δεν έμεινε μόνο εκεί. Εξαιρώντας το 44χρονο εντολέα του, αποκάλυψε ότι όλοι οι υπόλοιποι άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην απαγωγή έχουν ομολογήσει «εν μέρει», όπως είπε, τη συμμετοχή τους σ' αυτήν.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Λεχωβίτη, ο εντολέας του γνωρίζει δύο από τους συγκατηγορούμενούς του, ωστόσο υποστηρίζει ότι «δεν είχε ιδέα για τη δράση τους».

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις Αρχές, υπάρχουν δύο ομάδες που έδρασαν στην απαγωγή. Η αρχική ομάδα αποτελείται από τρεις κατηγορούμενους, οι δύο εκ των οποίων έχουν ομολογήσει, εν μέρει, την εμπλοκή τους. Στη δεύτερη ομάδα, η οποία φέρεται να ξεκίνησε να δρα μετά τον Ιούλιο, υπάρχουν τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι έχουν άπαντες ομολογήσει, εν μέρει, την εμπλοκή τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε μια ακόμη σύλληψη για την υπόθεση. Ο λόγος για έναν άνδρα, ο οποίος έπεσε στα χέρια των διωκτικών Αρχών, και ο οποίος φέρεται να... ενοχοποιεί άτομο το οποίο ανήκει στους συλληφθέντες και ως τώρα αρνείται την εμπλοκή του.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, χθες το βράδυ ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) διέγραψε συνολικά τρία μέλη του, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Πρόκειται για τους μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο και γραμματέα, καθώς κι ένα ακόμη μέλος του συλλόγου.

Στο δελτίο μίλησε και ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε - αφού πρώτα εκλάπη από τον κάτοχό του - για την απαγωγή. Ο δικηγόρος κ. Κάρτσωνας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εντολέας του είχε πάει το όχημά του σε συνεργείο στη Μεσαρά για επισκευή. Όταν, ωστόσο, επέστρεψε να το παραλάβει, τον ενημέρωσαν ότι είχε χαθεί το κλειδί. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα, πλέον ερευνάται εάν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό ή προκύπτει ποινική εμπλοκή του ιδιοκτήτη του συνεργείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News