Ειδήσεις

Φωτιά τα ξημερώματα στο Σαρακήνικο της Γαύδου

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο ειδοποιήθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα για φωτιά σε καφενείο- ταβέρνα στην γνωστή περιοχή Σαρακήνικο.

Φωτιά έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ακριτική Γαύδο.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο ειδοποιήθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα για φωτιά σε καφενείο- ταβέρνα στην γνωστή περιοχή Σαρακήνικο.

Άμεσα έσπευσαν οι πυροσβέστες με το όχημα αλλά και μία υδροφόρα του δήμου για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, με το δεδομένο ότι στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν σε κοντινή απόσταση από άλλες κατοικίες.

Η φωτιά από νωρίς το πρωί ήταν σε στάδιο αποκάθαρσης, γεγονός που απομάκρυνε και το ενδεχόμενο επέκτασης της.

Η δήμαρχος Γαύδου κ. Καλλίνικου σε ανάρτηση της στο facebook αναφέρει:

"Σήμερα η Γαύδος δοκιμάστηκε για μια ακόμα φορά καθώς ξέσπασε φωτιά σε μίνι μάρκετ-ταβέρνα στο Σαρακίνηκο το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Στην επιχείρηση συμμετείχε το πυροσβεστικό όχημα με τους δυο πυροσβέστες αλλά και ένα φορτηγό εξοπλισμένο με βυτίο και αντλία και όπως πάντα ομάδα εθελοντών που με τις σαγιονάρες κυριολεκτικά μπήκαν στην φωτιά για να εμποδίσουν την εξάπλωση της αλλά και να σώσουν ότι μπορούν. Σήμερα επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανάγκη στελεχωμένου πυροσβεστικού σταθμού με μόνιμο όχημα και τουλάχιστον δυο πυροσβέστες. Εμείς οι κάτοικοι του νησιού, με ή χωρίς ιατρικές βεβαιώσεις, θα είμαστε έτοιμοι πάντα να πέσουμε και ξυπόλυτοι στην φωτιά προκειμένου να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Αμέσως μετά την έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της πυρκαγιάς, θα οργανωθούν αλληλέγγυες ομάδες εργασίας για να βοηθήσουμε καταρχήν στον καθαρισμό και απομάκρυνση των καμένων."

Σχόλια