default-image

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Διαγραφή τριών μελών από το Σύλλογο ΣΑΟΡ

Κρήτη
Υπόθεση Λεμπιδάκη: Διαγραφή τριών μελών από το Σύλλογο ΣΑΟΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) φέρεται να εμπλέκονται στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και έχουν ήδη συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Σε συνεδρίασή του ο ΣΑΟΡ το βράδυ της Τετάρτης 04/10 διέγραψε τους μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο, γραμματέα και μέλος του συλλόγου εξαιτίας της εμπλοκής τους με τη δικαιοσύνη για συμμετοχή στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Στις 2 Σεπτεμβρίου μάλιστα ο τότε αντιπρόεδρος του ΣΑΟΡ συμμετείχε σε κινητοποιήσεις κατά πλειστηριασμού εμπορικού ακινήτου στην οδό Αρκαδίου, ξαφνικά αναχώρησε για να γίνει λίγο αργότερα γνωστό ότι πραγματοποίησε εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου.

Ο γραμματέας του συλλόγου είχε επίσης ενεργή δράση κατά των πλειστηριασμών, όπως και το μέλος του συλλόγου που έχει συλληφθεί. Μάλιστα ο γραμματέας, φέρεται να είχε εμπλέξει εν αγνοία της και την κόρη του στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη εν είδει "αγγελιοφόρου", ζητώντας της να αποστέλλει ταχυδρομικά και με τα ΚΤΕΛ, μηνύματα στην οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη με την αστυνομία να ξεκαθαρίζει ότι η ανήλικη δεν είχε γνώση του τι ακριβώς έπραττε.

Εδώ και μήνες υπάρχουν φωνές στην κοινωνία του Ρεθύμνου που κάνουν λόγο για αποκλίνουσα συμπεριφορά από μέλη του ΣΑΟΡ και πιο συγκεκριμένα αναφέρονται σε πρότερο χρόνο, στα δικαστήρια, όπου και είχαν γίνει αναφορές κατά των ομοφυλοφίλων από κάποια μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, που δεν είδαν τότε το φως της δημοσιότητας, μάλιστα φέρεται τότε να ανέφερε κάποιος εκπρόσωπός τους, ότι δεν τους εκφράζουν όλους αυτές οι απόψεις και ότι και "αυτοί" (οι ομοφυλόφιλοι), μαζί τους είναι γιατί έχουν και αυτοί τέτοια προβλήματα...

Αργότερα, πριν ένα χρόνο, στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2016, σε επεισόδια στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο και τράπεζα, φέρεται να εμπλέκονταν και μέλη του ΣΑΟΡ με αφορμή την ενδεχόμενη τότε φιλοξενία προσφύγων στο Ρέθυμνο. Σημειώθηκαν συμπλοκές και είχαν παρέμβει τα ΜΑΤ της αστυνομίας.

Και τότε και τώρα ο ΣΑΟΡ αρνείται την όποια εμπλοκή του συλλόγου στα ζητήματα αυτά, αναφέροντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις κάποιων μελών. Δηλώνουν εμβρόντητοι απέναντι στις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και διέγραψαν από μέλη, τους 3 εμπλεκόμενους στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News