Ειδήσεις

Δικηγόρος 16χρονης: Είναι σοκ για ένα μικρό κορίτσι (video)

Συγκλονιστικά τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο δικηγόρος της 16χρονης

Συγκλονιστικά τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο δικηγόρος της 16χρονης κόρης ενός από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο κ. Γιώργος Φραντζεσκάκης δήλωσε πως το κορίτσι προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πώς βρέθηκε μπλεγμένο σε αυτή την κατάσταση, αφού δεν γνώριζε τίποτα. «Είναι σοκ για εκείνη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της πώς βρέθηκε μπλεγμένη από τη μία στιγμή στην άλλη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φραντζεσκάκης επανέλαβε ότι η 16χρονη ότι έκανε, το έκανε κατόπιν καθοδήγησης του πατέρα της, ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο σε αυτά που της έλεγε ο πατέρας της, αφού ο ίδιος δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στο κορίτσι να αντιληφθεί κάτι.

«Κανένας από εμάς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς ένα κορίτσι 16 ετών μπορεί να βρίσκεται κατηγορούμενο για μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Ευτυχώς τώρα είναι στο σπίτι της και είναι ήρεμη», τόνισε ο δικηγόρος της.

Επίσης ο δικηγόρος της 16χρονης ανέφερε πως οι αστυνομικές αρχές από την αρχή συμπεριφέρθηκαν με άψογο τρόπο απέναντι στην ανήλικη. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του ότι είναι ανήλικη, τυγχάνει όπως είναι λογικό - διαφορετικής μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη και δεν κρατείται.

Ωστόσο ο κ. Φραντζεσκάκης, αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο πατέρας μετέφερε το κορίτσι με μηχανή στα ΕΛΤΑ δίνοντάς του οδηγίες φυγής σε περίπτωση που υπάρχουν κάμερες. Κομμάτι ωστόσο που υπάρχει στη δικογραφία.

«Η ανήλικη δεν έχει καμία επαφή με τον περιεχόμενο του φακέλου. Πήρε εντολή μόνο να παραδώσει το φάκελο. Ο πατέρας της την έστειλε να ταχυδρομήσει το φάκελο μόνο μία φορά», ανέφερε ο κ. Φραντζεσκάκης.

Το κορίτσι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητά του, στα μαθήματά του, στο σχολείο και σε όλες τις δραστηριότητες που έχει ένα παιδί της ηλικίας της.

16χρονη: Για την απαγωγή έμαθα από την τηλεόραση

Τα όσα αναφέρει η 16χρονη κοπέλα δημοσιεύει το thetoc.gr:

Όπως εξομολογήθηκε το κορίτσι "για την απαγωγή αυτή εγώ έμαθα από την τηλεόραση. Δεν έχω καμία σχέση με αυτή. Σχετικά με τον φάκελο που έστειλα στα ΚΤΕΛ, στα Χανιά, ο πατέρας μου, από μια τσάντα μαύρη, έβαλε μια πλαστική τσάντα, νομίζω χρυσαφί χρώμα που είχε μέσα έναν χάρτινο κίτρινο φάκελο. Μου είπε να περπατήσω μέχρι τα ΚΤΕΛ που είναι λίγο πιο πέρα, να πάω εκεί που παραδίδουν τα δέματα και να παραδώσω τον φάκελο. Μάλιστα, μου είπε να είμαι πολύ προσεκτική με τον φάκελο και να μην τον ακουμπήσω καθόλου. Μου είπε να πιάσω μόνο την χρυσαφί τσάντα και να αφήσω τον φάκελο να πέσει στον πάγκο, χωρίς να τον πιάσω.

Έπειτα, συνεχίζει στην κατάθεση: "Θέλω να σας πω και κάτι ακόμα που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση, δεν θυμάμαι όμως να σας πω πότε ακριβώς έγινε. Μια μέρα, που δεν θυμάμαι πότε, ήρθε ο μπαμπάς μου και μου είπε να πάω μαζί του στη δουλειά. Ο μπαμπάς μου μου είπε ότι ήθελε να πάω εγώ και να αγοράσω μια κάρτα ανανέωσης χρόνου. Για αυτό πριν φτάσουμε στο Σπήλι, σταματήσαμε στο δρόμο σε ένα ψιλικατζίδικο και σε ένα περίπτερο και εγώ πήγα και στα δύο. Πριν πάω όμως, μου ο πατέρας μου είπε να μην αγοράσω την κάρτα αν δω ότι στο μαγαζί είχε κάμερες".

Σχόλια