default-image

Προχωρά η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε περιοχές του Ηρακλείου

Κρήτη
Προχωρά η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε περιοχές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση έργων υποδομών ορθολογικής διαχείρισης του πόσιμου νερού στην Κρήτη έγινε με την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη της ένταξης 6 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 9.421.000 ευρώ σε δήμους του νησιού με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τρία εκατομμύρια θα διατεθούν για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Μασταμπά και Θερίσου, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα του νερού και να μειωθεί η τεράστια απώλεια λόγω διαρροών.

Στους Δήμους Σητείας και Αρχανών Αστερουσίων η αντικατάσταση των σωλήνων που περιέχουν αμίαντο θα εξασφαλίσει ότι το νερό που θα φτάνει στο εξής στις βρύσες θα είναι υγιεινό, καθαρό και απαλλαγμένο κάθε ουσίας που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Ικανοποίηση και στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας όπου θα γίνει αντικατάσταση  τμημάτων των κεντρικών δικτύων ύδρευσης.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια εξασφάλισε η περιφέρεια μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε Κοκκίνη Χάνι και Βαθειανό Κάμπο του Δήμου Χερσονήσου.   

Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της περιοχής δίνουν τα 2,5 εκατομμύρια με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση του δικτύου της υδρομάστευσης στα Λαχιανά και την εγκατάσταση νέων υσραυλικών για την επεξεργασία του νερού μια πρόταση που κατατέθηκε από τον ΟΑΚ και τη ΔΕΥΑΒΑ.

Παράλληλα σήμερα υπογράφτηκε και η σύμβαση για την αναβάθμιση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News