default-image

Αποχαιρετούν τον γυμναστή, τι προκάλεσε το θάνατο του

Κρήτη
Αποχαιρετούν τον γυμναστή, τι προκάλεσε το θάνατο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονισμένη η μικρή κοινωνία της Ιεράπετρας από τα ξημερώματα της Τετάρτης από την ξαφνική απώλεια του 44χρονου προπονητή κολύμβησης, πατέρα δύο κοριτσιών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 6:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης,  πάνω στο πεζοδρόμιο πολύ κοντά στο σπίτι του.

Ο 44χρονος γυμναστής Νίκος Γκρέκας έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αυτό ήταν και η αιτία θανάτου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ : ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ο 44χρονος άνδρας, που έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζώη και βύθισε στη θλίψη συγγενείς και φίλους, πριν από τρεις ημέρες είχε επισκεφτεί την Καρδιολογική Κλινική Ιεράπετρας, όπου και εκεί οι γιατροί του είχαν συστήσει να κάνει γενικές εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος βρέθηκε νεκρός στις 6:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης,  πάνω στο πεζοδρόμιο πολύ κοντά στο σπίτι του, σε πάροδο της περιφερειακής οδού Κύπρου της  Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, από την οικογένεια του ιδιοκτήτη ιδιωτικού κολυμβητηρίου στο οποίο εργαζόταν, ως προπονητής κολύμβησης από πέρυσι, πρόκειται για  τον 44χρονο γυμναστή Νίκο Γκρέκα, που έμενε στην περιφερειακή οδό Κύπρου της Ιεράπετρας, ήταν οικογενειάρχης πατέρας δύο κοριτσιών και είχε καταγωγή από την Αθήνα.

Γύρω στις 6 τα ξημερώματα, αισθάνθηκε  αδιαθεσία και έντονους πόνους στο στήθος, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να κατεβεί μόνος του, από τον πρώτο όροφο του σπιτιού όπου έμενε στην Πάνω Μερά, για να περπατήσει προς το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, που απέχει από το σημείο όπου βρέθηκε, γύρω στα 800 μέτρα, όπου θα τον εξέταζαν οι εφημερεύοντες ιατροί.

Ο 44χρονος βγαίνοντας από το σπίτι του, περπάτησε γύρω στα 30 μέτρα επί της περιφερειακής οδού και στρίβοντας αριστερά σε μια πάροδο της Κύπρου, για να φτάσει νωρίτερα στο Νοσοκομείο, λύγισε, έξω από το σπίτι του πατήρ Κωνσταντίνου Λιοντάκη, εφημέριου του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας και έπεσε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο.

Σε αυτό το σημείο τον βρήκε γύρω στις 6.30 π.μ. νεαρός επιχειρηματίας ιδιοκτήτης γειτονικού Σούπερ Μάρκετ και κάλεσε  αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Όταν ο 44χρονος παραλήφθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας,  ήταν ήδη νεκρός.

Ο θάνατός του εκτιμάται ότι προήλθε από παθολογικά αίτια. Ωστόσο, η σορός του  μεταφέρθηκε άμεσα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ,  για να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Παράλληλα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας διενεργείται προανάκριση έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο.

Γονείς των παιδιών που προπονούσε στην κολύμβηση αναφέρουν ότι, επρόκειτο για έναν εξαιρετικό επαγγελματία γυμναστή, άριστο οικογενειάρχη που αγαπούσε την Ιεράπετρα και σχεδίαζε να φέρει τη σύζυγο του και τα δυο τους κορίτσια από την Αθήνα στην επαρχία, προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στον τόπο, όπου είχε βρεί μόνιμη δουλειά. Η μοίρα όμως του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι, χαλώντας του τα σχέδια, μη αφήνοντας τον,  να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Στην γειτονιά των Αγγέλων ο Νίκος Γκρέκας

Στην επίσημη ιστοσελίδα Αθλητικού Ομίλου Νέας Σμύρνης "Ο Μίλων " αναρτήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα το πρωί συνέβη ένα πολύ αναπάντεχο και δυσάρεστο γεγονός, που βάρυνε με τεράστια θλίψη ολόκληρη την Αθλητική οικογένεια του ΜΙΛΩΝΑ και όχι μόνο.

Εντελώς ξαφνικά στα 44 του χρόνια, έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων, ο Νίκος Γκρέκας (γιος του Γενικού Γραμματέα μας Βρανά Γκρέκα).

Ο Νίκος υπήρξε Αθλητής της Κολύμβησης, Πρωταθλητής, Βαλκανιονίκης, με πολλές επιτυχίες και για πολλά χρόνια προπονητής στο κολυμβητικό μας τμήμα, συντελώντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τμήματος.

Όλοι στεκόμαστε στο πλευρό του Βρανά και της Ελένης προσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του Νίκου.

Η κηδεία θα τελεστεί στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης την Πέμπτη 5/10/17 στις 16.00.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Νίκο».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News