Ειδήσεις

Θρίλερ με F-16 στη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων»

Διακόπηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λόγω σοβαρού συμβάντος στην στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων».

Συγκεκριμένα αεροσκάφος F-16 που συμμετέχει στην άσκηση παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα και ο πιλότος θα επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση στην 133η Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι.

Ο κ.Καμμένος είχε επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη.

Άσκηση «Παρμενίων 2017»

Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017».

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης αποτελούν:

Η εξέταση - αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Πηγή: pronews.gr

Σχόλια