Ειδήσεις

Μία μητέρα με τις κόρες της και 2 Άγγλοι χάθηκαν στην Κρήτη

Η μητέρα με τις δύο κόρες της χάθηκαν στον Ψηλορείτη και οι δύο Βρετανοί στη χώρα Σφακίων.

Μετά από πολλές και δύσκολες ώρες για τους συνολικά 5 αλλοδαπούς που εξαφανίστηκαν το βράδυ της Τρίτης, χάρη στις πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Οι δύο Βρετανοί που χάθηκαν στα Σφακιά

Περίπου στη 1 παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα εντοπίστηκαν τα ίχνη των δύο Άγγλων οι οποίοι εξαφανίστηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης στη χώρα Σφακίων και συγκεκριμένα καθώς διέσχιζαν το φαράγγι Μούρι.

Οι δύο Άγγλοι, 48 ετών, ειδοποίησαν το 112, ζητώντας βοήθεια, καθώς φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έχει επαφή μαζί τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων είναι κοντά στο να εντοπίσει τα ίχνη τους.

Όμως στη συνέχεια, και αρκετές ώρες μετά, βρέθηκαν από το τοπικό κλιμάκιο Ανώπολης και τους 3 άντρες που επιχειρούσαν. Οι δύο αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που βίωσαν.

Οι τρεις Γαλλίδες που εξαφανίστηκαν στον Ψηλορείτη

Μία μητέρα 57 ετών με τις δύο κόρης της, περίπου 25 ετών, διέσχιζαν τον Ψηλορείτη με το όταν έπεσε το σκοτάδι και έχασαν τον προσανατολισμό τους.

>>ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΚΑΙ ΣΦΑΚΙΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε στις 9.30 περίπου το βράδυ και στο σημείο για την αναζήτησή τους έσπευσαν συνολικά 4 οχήματα με 10 άντρες. Έτσι, και μετά από πολλές ώρες, οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν περίπου στις 2 παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι η 57χρονη Γαλλίδα με τις κόρες της ειδοποίησαν πρώτα τον ιδιοκτήτη του ενοικιαζόμενου οχήματος που είχαν, προκειμένου να ανακτήσουν τον προσανατολισμό τους και να βρεθούν πάλι στο όχημα.

Το κρύο μπορεί να ήταν τσουχτερό, όμως εκείνες βγήκαν αλώβητες απ' αυτή την περιπέτεια στα βουνά της Κρήτης, όπως και οι δύο Βρετανοί.

Σχόλια