Ειδήσεις

Επιχειρήσεις διάσωσης: Χάθηκαν 4 άτομα σε Ψηλορείτη & Σφακιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τεσσάρων ατόμων σε δύο διαφορετικές περιοχές της Κρήτης.

 Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τεσσάρων ατόμων σε δύο διαφορετικές περιοχές στα ορεινά της Κρήτης.

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό δύο Γαλλίδων, οι οποίες και παραμένουν εγκλωβισμένες στα ορεινά των Ανωγείων και με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους, καθώς δεν υπάρχει σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι δύο γυναίκες στις 9:30 το βράδυ και ενώ είχε πέσει το σκοτάδι, διέσχιζαν ακόμα τον Ψηλορείτη, ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενου οχήματος, ότι έχουν χαθεί, ζητώντας του βοήθεια, προκειμένου να καταφέρουν να επανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο και να βρεθούν στο αυτοκίνητό τους.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έχει στηθεί μία καλά συντονισμένη επιχείρηση με άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστική Κλιμακίου Γαράζου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γαλλίδες δεν κινδυνεύουν μέχρι στιγμής, αλλά το σίγουρο είναι ότι όσο η ώρα περνάει, δυσκολεύουν τα πράγματα, με δεδομένο ότι δεν έχουν προμήθειες μαζί τους και υπάρχει τσουχτερό κρύο.

Δύο Άγγλοι στα Σφακιά

Η δεύτερη, αφορά δύο Άγγλους 48 ετών, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από αργά το απόγευμα και ενώ οι ίδιοι διέσχιζαν φαράγγι Μούρι, στη χώρα των Σφακίων.

Άμεσα ειδοποιήσει το ΠΚ Ανώπολης και εστάλη πυροσβεστικό κλιμάκιο από την Ανώπολη για τον εντοπισμό σε πρώτη φάση των δύο ανδρών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ίδιοι ειδοποίησαν το 112, ζητώντας βοήθεια, καθώς φαίνεται να έχασαν τον προσανατολισμό τους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έχει επαφή μαζί τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων είναι κοντά στο να εντοπίσει τα ίχνη τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια