default-image

Το προφίλ των βασικών κατηγορουμένων της απαγωγής Λεμπιδάκη

Κρήτη
Το προφίλ των βασικών κατηγορουμένων της απαγωγής Λεμπιδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι τελείως άγνωστοι στις Αστυνομικές Αρχές οι 7 βασικοί κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μαζί τους και μία ανήλικη, κόρη ενός εκ των 7.

Σεσημασμένοι φαίνεται να είναι οι περισσότεροι εκ των «7», έχοντας απασχολήσει την Αστυνομία για πράξεις που είναι ποινικώς κολάσιμες, που έχουν οδηγήσει κάποιους μέχρι και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Οι 7 βασικοί κατηγορούμενοι, καθώς και το 16χρονο κορίτσι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, αποτελούν το βασικό εγκληματικό πυρήνα, συμπληρώνοντας ο ένας την εγκληματική δράση του άλλου.

Να σημειωθεί ότι ο καθένας εκ των βασικών κατηγορουμένων και φερόμενων ως απαγωγείς του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, είχε το δικό του ρόλου στην πολύμηνη υπόθεση της απαγωγής.

Τα προφίλ των κατηγορουμένων:

Ένας εκ των κατηγορουμένων είναι ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μπαρ στο Ρέθυμνο και «άνθρωπος της νύχτας», ο οποίος έχει πλείστες φορές απασχολήσει τις Αστυνομικές τόσο του Ρεθύμνου όσο και του Ηρακλείου για αδικήματα που έχουν να κάνουν με λειτουργία καταστημάτων, αλλά και μαστροπείας.

Στους «7» συγκαταλέγεται ένας 60χρονος μεσίτης, χωρίς ποινικό παρελθόν, ο οποίος αποτελεί το πρόσωπο που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση για την αστυνομία, κάνοντας το «μοιραίο λάθος» της επικοινωνίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η οικογένεια του 60χρονου αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, με τον ίδιο να εμπλέκει την ίδια του τη 16χρονη κόρη στην υπόθεση της απαγωγής.

Επίσης, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 23χρονος αγρότης από την περιοχή των Σφακίων, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στους «7» βρίσκεται και ένας 40χρονος Ελληνοσκοπιανός, ο οποίος διαμένει στη Θεσσαλονίκη και «επιστρατεύτηκε» στην Κρήτη για να για να γίνει ο φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ένας άλλος είναι ένας 45χρονος ακτιβιστής, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, καθώς και σωματικές βλάβες, πυροβολισμούς και άλλα επεισόδια.

Επιπλέον, στους κατηγορουμένους βρίσκεται ένας 43χρονος επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης της μάντρας στην οποία βρέθηκε δεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και ο οποίος δεν έχει ποινικό παρελθόν.

Επίσης, στην εγκληματική ομάδα βρίσκεται και ένας 59χρονος πρώην κατάδικος, καθώς και ένας 46χρονος χωρίς ιδιαίτερη ποινική δράση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News