default-image

Ταξίδι & μουσική ο προορισμός της εκπομπής Δια…Κρητικά -vid

Life
Ταξίδι & μουσική ο προορισμός της εκπομπής Δια…Κρητικά -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταγωνιστής είναι ο μουσικός καλλιτέχνης και η περιπέτεια του μέχρι να γεννηθούν οι μουσικές του δημιουργίες. Στην εκπομπή ανιχνεύεται η ευαίσθητη ματιά του και αποκαλύπτεται η επαφή του με ένα άλλο καλλιτέχνη που μες τον χρόνο αγαπήθηκε και καταξιώθηκε.

Έτσι ξεδιπλώνεται το νήμα που συνδέει τους δύο δημιουργούς και παρουσιάζονται μοναδικές στιγμές γεμάτες έκφραση, δημιουργία και αυθεντικότητα.

Ερευνώντας τις μουσικές εκφράσεις των καλλιτεχνών της Κρήτης αλλά και τους τόπους που οι ίδιοι αγάπησαν συντάσσεται ένα τηλεοπτικό ανθολόγιο που παρουσιάζει την πολιτιστική ταυτότητα της Κρήτης.

Ο φακός της εκπομπής «Δια…Kρητικά» καταγράφει εικόνες και συμπεριφορές ανθρώπων, ήχους, ρυθμούς και μουσικές εκφράσεις.

Πρεμιέρα αύριο με Ψαραντώνη και Παξιμαδάκη

Την Τετάρτη στις 10:00 το βράδυ, η Βούλα Νεονάκη υποδέχεται στα  «Δια…Κρητικά» το Γιάννη Παξιμαδάκη παρέα με τον Ψαραντώνη.

Πρόκειται για μια μουσική συνάντηση που αποκαλύπτει το πάντρεμα του παλιού με τον νέο καλλιτέχνη και την διάθεση του παλιού καλλιτέχνη να συνομιλήσει μουσικά με έναν δημιουργό της νέας γενιάς.

Στην μουσική αυτή συνάντηση η παρέα μεγαλώνει με τους σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές Νίκη Ξυλούρη, Βαγγελιώ Φασουλάκη, Ευγενία Δαμαβολίτη - Τόλη, Γιώργο Μανωλάκη, Στέφανο Κουρουπάκη, Σωτήρη Αλεξάκη, Νίκο Σταματάκη, Γιάννη Κρητικό που  είναι και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Γιάννη Παξιμαδάκη και του Ψαραντώνη, ενώ μια χορευτική παρέα από το Tangoneon Heraklion οδηγεί χορευτικά σε άλλους ρυθμούς.

«Δια…Κρητικά»: Μια μουσική μα και ταξιδιάρικη εκπομπή που αποκαλύπτει πάνω απ' όλα την αγάπη των ανθρώπων για την μουσική.

Από αύριο και κάθε Τετάρτη στις 10:00 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News