Ειδήσεις

Σύλλογος Οφειλετών: Παραίτηση λόγω της υπόθεσης Λεμπιδάκη;

Ανάμικτες οι αντιδράσεις μετά τον κόλαφο στη Ρεθυμνιώτικη και όχι μόνο κοινωνία με την εμπλοκή κρητικών στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Την αρχική ανακούφιση στην είδηση ότι ο 53χρονος επιχειρηματίας απελευθερώθηκε από τα δεσμά της ομηρίας σώος, διαδέχθηκε προβληματισμός και αποτροπιασμός για το κοινωνικό γίγνεσθαι και την ευθύνη του καθενός στην έμμεση συγκάλυψη εγκληματικών δραστηριοτήτων, με τη σιωπή να σημαίνει συνενοχή.

Το αρχικό μούδιασμα στην είδηση της εμπλοκής Ρεθυμνιωτών στην υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έχει δώσει τη θέση του στην οργή και την αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν σε μια κοινωνία και αμαυρώνουν τον τόπο.

Δε νοείται μια ισχνή μειοψηφία ανθρώπων με εγκληματική δράση να δυσφημεί έναν τόπο τόσο υπερήφανο, αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και καλεί τους Ρεθυμνιώτες και τους Κρητικούς να απομονώσουν ανθρώπους με ένοχη δραστηριότητα που ζημιώνουν εαυτούς και κοινωνία.

Με τα στοιχεία να φωτογραφίζουν την ενοχή δύο μελών του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, ο σημερινός πρόεδρος, Ζαχαρίας Κλάδος επεξεργάζεται το ενδεχόμενο παραίτησής του, ενώ δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχουν αυτές οι εγκληματικές δραστηριότητες με την κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, μη μπορώντας να πιστέψει ότι συναγωνιστές του που τούς είχε επιδείξει εμπιστοσύνη, φέρεται να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση.

Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου δια στόματος του προέδρου της ένωσης, Νίκου Μαλλιαρού, τονίζουν το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο σώμα, οι αστυνομικοί στάθηκαν επάξια στο ύψος των περιστάσεων και έφεραν εις πέρας τα καθήκοντά τους με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια