default-image

Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή που εξέτασε τον Λεμπιδάκη

Κρήτη
Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή που εξέτασε τον Λεμπιδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιατροδικαστική εξέταση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ήταν το πρώτο για το οποίο μερίμνησαν οι αστυνομικές αρχές, αμέσως μετά την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία το πρωί της Δευτέρας.

Με την μεταφορά του στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, εμφανώς καταβεβλημένος, βρέθηκε στο ιατρείο όπου εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη.

«Κατ' αρχάς, κατά δήλωσή του, είχαμε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά παρότι είχε πρόσβαση και σε βρώση και σε πόση, όποτε αυτός επιθυμούσε. Δεύτερον, ιατρικαστικώς μας ενδιαφέρει αν έχουμε στοιχεία αφυδάτωσης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαμε στοιχεία αφυδάτωσης» λέει ο ιατροδικαστής.

Οι απαγωγείς φρόντιζαν για το φαγητό του Μιχάλη Λεμπιδάκη, γεγονός που ανέφερε και ο ίδιος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς. Η μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους ήταν αποτέλεσμα της ψυχολογικής του κατάστασης και θεωρείται απολύτως φυσιολογική για έναν άνθρωπο που ζούσε επί έξι ολόκληρους μήνες στο σκοτάδι, όμηρος των απαγωγέων, χωρίς να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

«Εξάντληση και ψυχολογικοί παράγοντες γιατί μου τόνισε ότι φαγητό και υγρά είχε όποτε αυτός επιθυμούσε. Δεν υπήρχε πρόβλημα σ αυτό» συνεχίζει ο κ. Μπελιβάνης.

Οι απαγωγείς έδεναν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη με αλυσίδα από το χέρι ή από το πόδι με το σημάδι να είναι εμφανές. Είναι και το μοναδικό που διαπιστώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση του.

«Όσον αφορά στις κακώσεις, η μόνη κάκωση που έφερε ήταν κάποια ήπια …νευρών από αλυσίδα στο αριστερό κάτω άκρο, πλησίον του αστραγάλου. Ήταν η αλυσίδα με την οποία τον είχαν δεμένο στο κρεβάτι» λέει αναφορικά με τα σημάδια πάνω στο σώμα του επιχειρηματία.

Απαντήσεις για το πώς από την 30η Μαρτίου, ημέρα της απαγωγής του επιχειρηματία, φτάσαμε στην απελευθέρωση του, όπως και σε μια σειρά από ερωτήματα για τη μεθοδολογία και τη στρατηγική που ακολούθησαν οι αστυνομικές αρχές, αλλά και για τη δράση των απαγωγέων, αναμένεται να δοθούν την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά.

Η επίσημη παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής Λεμπιδάκη, θα γίνει από τον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη και από αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβαλά.

Στο μεταξύ, συγχαρητήρια επιστολή προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο, κ. Κων/νο Λαγουδάκη για την επιτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσης του Κρητικού επιχειρηματία ,απέστειλε την Τρίτη ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας . Βροχή συγχαρητηρίων προς την Ελληνική Αστυνομία και από άλλους τοπικούς φορείς και απλούς πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News