default-image

Και επίσημα η αλλαγή φύλου στα 15 - Πέρασε το νομοσχέδιο

Και επίσημα η αλλαγή φύλου στα 15 - Πέρασε το νομοσχέδιο

Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15, με τη θετική ψήφο - επί της αρχής - από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ενωση Κεντρώων καταψήφισαν

Με την τροποποίηση που ρίχνει το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου στα 15 έτη ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Επί της αρχής θετικά ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ενωση Κεντρώων καταψήφισαν.

Νωρίτερα, ο κ. Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική τροποποίηση ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου και για παιδιά 15ετών παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση τόσο στους ΑΝΕΛ όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως  η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής Α' Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, και εκπροσωπώντας, όπως η ίδια είπε, και την κίνηση «Πράττω» ανέφερε ότι «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση» και πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την ίδια η μείωση του ορίου ηλικίας στα 15έτη.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Θανάσης Παπχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας την στάση του κόμματος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά επι της αρχής, θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών σε επιπρόσθετα άρθρα.

Ακολουθώντας ο κ. Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις προωθούμενες διατάξεις  ενώ είχε και μικρής έντασης διαξιφισμό με την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. Συγκεκριμένα, όταν ο βουλευτής περιγράφοντας την εικόνα προσώπων που φορούν φόρεμα και έχουν γένια  - αναφερόμενος προφανώς στην «Κοντσίντα»  - παρενέβην η κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας «το πρόσωπο που περιγράφετε βραβεύτηκε από την eurovision».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News