default-image

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Λάμπερτ

Ποδόσφαιρο
Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Λάμπερτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πήρε ο Ρίκι Λάμπερτ.

Ο ίδιος τόνισε ότι φεύγει «γεμάτος» από το άθλημα, έχοντας καταφέρει με τη δουλειά του να φτάσει όσο ψηλότερα μπορούσε.

Αναλυτικά: «Νιώθω τυχερός που είχα ασχοληθεί με αυτό το άθλημα για τόσο καιρό. Η καριέρα μου είχε πολλά πάνω-κάτω, αλλά το να εκπροσωπώ ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Σαουθάμπτον και να αγωνίζομαι με την εθνική ομάδα της χώρας μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν από τα μεγαλύτερά μου όνειρα. Να παίζεις και να σκοράρεις για την εθνική Αγγλίας είναι σίγουρα μία από τις πιο περήφανες επαγγελματικές στιγμές της καριέρας μου».

Το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής του πορείας το πέρασε στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας με τις Μπλάκπουλ, Μάκλσφιλντ, Στόκπορτ, Ρότσντειλ και Μπρίστολ Ρόβερς. Στην ηλικία των 30 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Premier League με ιδιαίτερη επιτυχία φορώντας την φανέλα της Σαουθάμπτον πετυχαίνοντας 29 γκολ σε 77 συμμετοχές.

Οι καλές του εμφανίσεις έκαναν την Λίβερπουλ να τον αγοράσει το 2014, όμως το πέρασμα του από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο με 36 αγώνες και 3 γκολ. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Γουέστ Μπρομ και έκλεισε την καριέρα του στην Κάρντιφ τον περασμένο Ιούνιο.

Συνολικά στην καριέρα του πραγματοποίησε 701 συμμετοχές και σημείωσε 241 τέρματα ενώ με την εθνική Αγγλίας αγωνίστηκε 11 φορές σκοράροντας 3 γκολ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News