default-image

Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ελλάδα
Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμέσως πλην σαφώς ο Αντιπρόεδρος του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης επιβεβαίωσε σήμερα κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή θεσμών της Βουλής τις πληροφορίες ότι καθυστερεί αρκετά ακόμη η διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτός να γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Υπάρχουν εκκρεμότητες ακόμη που συνδέονται με  τεχνικές βελτιώσεις και ρυθμίσεις. Εάν δεν γίνει η νομοθεσία γύρω από την αδειοδότηση δεν μπορούμε να εκδώσουμε την προκήρυξη , αν και έχουμε αρχίσει ήδη να την συντάσσουμε» ειπε ο κ.Μορώνης ο οποίος ανέφερε πως υπάρχει ένας αριθμός προτάσεων από πλευράς εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης που αυτή τη στιγμή συζητείται σε επίπεδο νομικών συμβούλων αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί και έτσι δεν υπάρχει σαφής εικόνα πως μπορούν οι προτάσεις αυτές να αποτυπωθούν σε νομοθετικά κείμενα.

Εάν δεν υπάρξει αυτή η αποτύπωση σε νομοθετικα κείμενα τα οποία πρέπει να ψηφιστούν από την ολομέλεια της Βουλής δεν μπορεί να διαμορφωθεί και να εκδοθεί η προκήρυξη για το διαγωνισμό.

Ο κ. Μορώνης έδωσε και ένα οδικό χάρτη για το πως θα κυλήσουν τα πράγματα από τη στιγμή που γίνουν νομός οι προτάσεις του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης μέχρι την διενέργεια του διαγωνισμού

«Από την ώρα που θα δημοσιευθεί η προκήρυξη, 45 ημέρες πρέπει να μείνει ανοικτή για να υποβάλλουν τα κανάλια τα απαραίτητα δικαιολογητικά, απαιτείται στη συνέχεια ένας χρόνος για τον έλεγχο των πιστοποιητικών αυτών και των οικονομικών στοιχείων. Ο έλεγχος των οικονομικών θα πάρει πάνω από ένα μήνα. Μετά και από αυτόν τον έλεγχο και τις  εντάσεις δε μένει παρά η διενέργεια της δημοπρασία».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News