default-image

Αντιδράσεις για Πικέ στην Εθνική Ισπανίας

Ποδόσφαιρο
Αντιδράσεις για Πικέ στην Εθνική Ισπανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συγκέντρωση της αποστολής της Εθνικής Ισπανίας μετά τα γεγονότα της Κυριακής στη Βαρκελώνη.

Η πλειοψηφία του κόσμου που βρέθηκε χθες στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στο προπονητικό κέντρο «Λας Ρόθας» στη Μαδρίτη έβαλε στο «στόχαστρο» τον Πικέ και τον αποδοκίμασε έντονα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Μάλιστα υπήρχαν και πανό τα οποία έγραφαν «Πικέ μπ@στ@ρδε φύγε από την εθνική» και «Πικέ ξέχασες ότι είσαι Ισπανός».

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα δεν απάντησε στις προκλήσεις και συζητούσε χαμογελαστός μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Λίγο αργότερα οι security μάζεψαν τα πανό και η κατάσταση δεν ξέφυγε.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε την σχετική δήλωση του Πικέ για την Εθνική Ισπανίας: «Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να πάω στην Εθνική γιατί είμαι σίγουρος πως υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που διαφωνούν κάθετα με αυτό που συνέβη. Επίσης, αν ο προπονητής ή οποιοσδήποτε προπονητής ή η ομοσπονδία πιστεύει ότι είμαι πρόβλημα ή ενοχλώ την Εθνική, μπορώ να κάνω στην άκρη και να αποχωρήσω πριν το 2018. Το να πηγαίνεις στην εθνική δεν είναι διαγωνισμός πατριωτισμού. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν πάρει την υπηκοότητα, χωρίς να είναι Ισπανοί. Το να συμμετέχεις στην εθνική σημαίνει να βρίσκεσαι εκεί, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να προσπαθείς να νικήσεις, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News