default-image

Ο ρόλος που φέρεται να είχε η 16χρονη στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Κρήτη
Ο ρόλος που φέρεται να είχε η 16χρονη στην απαγωγή Λεμπιδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο θύμα της απαγωγής Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά τον ίδιο τον απαχθέντα, είναι μία ανήλικη 16 ετών, κόρη ενός εκ των συλληφθέντος, ενός μεσίτη του Ρεθύμνου. Δεν έχουν ασκηθεί διώξεις κατά της ανήλικης, αφού η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει τον βαθμό της εμπλοκής της κοπέλας.

Η ανήλικη φέρεται να είχε ταχυδρομήσει κάποιο από τα έγγραφα μηνύματα στην οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μέσω ταχυδρομικού κουτιού έξω από τα ΕΛΤΑ Ρεθύμνου. Μάλιστα, γίνεται λόγος για το ρόλο της ως «αγγελιαφόρος» στο γράμμα που ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε γράψει και η 16χρονη το είχε ταχυρομήσει.

Επίσης, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αγόραζε τις κάρτες sim για τα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και τις οποίες μετά από κάθε χρήση απέρριπταν για να μη φτάσει η αστυνομία στα ίχνη τους.

Δεν επικοινωνούσαν παρά με μηνύματα για να μην καταφέρει η ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει φωνητικά με την χρήση νέων τεχνολογιών, όπως είχε συμβεί στην απαγωγή Παναγόπουλου.

Άγνωστο παραμένει το ποια θα είναι η τύχη της ανήλικης κοπέλας, ενώ η μητέρα της διατείνεται ότι αδίκως προσήχθη η ανήλικη κόρη της από την αστυνομία, όπως και ο σύζυγός της, επιμένοντας στο ότι δεν έχει κανείς απ' τους δύο ουδεμία σχέση και εμπλοκή με την υπόθεση.

Ισχυρίζεται, παράλληλα, η μητέρα ότι το κορίτσι φέρεται να αγόραζε κάρτες από το περίπτερο μόνο για ανανέωση χρόνου ομιλίας σε καρτοκινητό με το οποίο επικοινωνούσε με τη μητέρα της κι αν δεν τις αγόραζε η ίδια, τις αγόραζε η μητέρα της γι' αυτόν και μόνο το σκοπό, μια δαπάνη ύψους 10 ευρώ ανά μήνα, με την μητέρα να επιμένει ότι λάμβαναν μόνο την «απόδειξη» από το περίπτερο για την ανανέωση χρόνου ομιλίας.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της οικογένειας, η σύζυγος του συλληφθέντα και μητέρα της ανήλικης προσαχθείσας, τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η οικογένειά της να έχει εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News