Ειδήσεις

Διακοπή στη δίκη του "σεκιουριτά" για την υπεξαίρεση στα ΑΤΜ

Την ερχόμενη Δευτέρα (9/10) αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού μεγαλύτερου του 1.300.000 ευρώ, την οποία φέρεται να διέπραξε υπάλληλος εταιρείας security

Την ερχόμενη Δευτέρα (9/10) αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού μεγαλύτερου του 1.300.000 ευρώ, την οποία φέρεται να διέπραξε υπάλληλος εταιρείας security στην Κρήτη, πριν από λίγα χρόνια.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε σήμερα (2/10) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 47χρονος - σήμερα - άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε υπεξαιρέσει περισσότερα από 700.000 ευρώ από δεκάδες ΑΤΜ από διάφορες περιοχές του νησιού, μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενάμιση χρόνου.

Μετά την έναρξη, ωστόσο, της δίκης, η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Εκτός από τον 47χρονο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τρία ακόμη άτομα.

Ο βασικός κατηγορούμενος εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας σε εταιρεία security από το 2008, προβαίνοντας στον ανεφοδιασμό μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών. Η έκνομη δράση του φέρεται να διήρκεσε από τις αρχές του 2014 έως το Μάιο του 2015.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος κατηγορείται ότι αφαιρούσε σταδιακά από ΑΤΜ τραπεζών χρηματικά ποσά, τα οποία ιδιοποιείτο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε βρει τρόπο να ανοίγει τις ειδικές κασετίνες όπου μεταφέρονταν τα χρήματα για τα ΑΤΜ χωρίς να σπάει τις σφραγίδες ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, να είχε "ξαφρίσει" ΑΤΜ στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, τη Σητεία, το Αρκάδι, τον Πλατανιά Ρεθύμνου, τον Αδελιανό Κάμπο, τους Αρμένους, τη Σκαλέτα, αλλά και το Σίσι.

Τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών βρίσκονταν σε σούπερ-μάρκετ και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, χώρους του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και σε αεροδρόμιο, αλλά και αγροτικό συνεταιρισμό του νησιού.

Εξάλλου, το ποσό που φέρεται να υπεξαιρούσε κάθε φορά ο κατηγορούμενος δεν ήταν σταθερό. Οι... "αναλήψεις" που έκανε κυμαίνονταν από 5.000 έως και περισσότερα από 70.000 ευρώ! Άλλοτε ο 47χρονος φέρεται να έκλεβε 12.000 ευρώ, άλλοτε 32.500 και άλλοτε 52.000 ευρώ...

Και μπορεί ο 47χρονος να κατηγορείται ότι άρπαξε σταδιακά περισσότερα από 700.000 ευρώ σε ενάμιση χρόνο, ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, μέσα σε μία ημέρα βρέθηκε να έχει υπεξαιρέσει περίπου 530.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το Μάιο του 2015 ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του στην εταιρεία security το ποσό των 534.292 ευρώ. Συνολικά, το ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο 47χρονος, που αναμένεται να δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, ανέρχεται στο 1.311.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια