default-image

Η Super League είχε ζητήσει αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα

Ποδόσφαιρο
Η Super League είχε ζητήσει αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπάθειες για ραντεβού με την ΕΠΟ με στόχο να πραγματοποιηθούν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα (έγινε μεγάλη συζήτηση μετά την «καμπάνα» στην ΑΕΚ), είχε κάνει από τον Αύγουστο η Super League.

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει εσχάτως για αρκετά άρθρα του πειθαρχικού κώδικα μετά την τιμωρία (δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα (και) τη Super League τα τελευταία 24ωρα, αλλά όχι μόνο. Η Διοργανώτρια Αρχή είχε κάνει προσπάθειες εδώ και καιρό ώστε να πραγματοποιηθούν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα, τον οποίο συνέταξε (και ανακοίνωσε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος) η Επιτροπή Εξομάλυνσης, η οποία διαδέχθηκε κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν τη διοίκηση Γιώργου Γκιρτζίκη και λειτούργησε υπό την επίβλεψη των FIFA-UEFA.

Συγκεκριμένα, είχε επιδιώξει από τον περασμένο Αύγουστο να κλείσει ραντεβού με την πλευρά της ΕΠΟ ώστε να πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να γίνουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις. Μάλιστα, είχε εκφράσει την αντίθεσή της πριν καν βγει ο πειθαρχικός κώδικας, τονίζοντας ότι δεν είναι λογικό να την πληρώνουν οι ομάδες και η Super League για αβλεψίες τρίτων και πως πρόκειται για παράλογα και αντιποδοσφαιρικά άρθρα.

Επαφή υπήρξε και με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και του είχε σταλεί σχετικό έγγραφο στις 7 Σεπτεμβρίου. Μέσω αυτού τονίστηκε ότι δεν γίνεται να τιμωρείται ομάδα ακόμα και με κεκλεισμένων των θυρών για άναμμα πυρσών και παράλληλα η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο να μην έχει ανάλογες ποινές.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News