Ειδήσεις

«Φαινόμενο» η συμμετοχή Κρητικών στις απαγωγές

Ο Νίκος Τόσκας υπογράμμισε ότι οι Κρήτες  δεν έχουν  καμία σχέση με  αυτά τα εγκληματικά στοιχεία που είναι ωστόσο κρητικής καταγωγής .

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις στην ΚΡΗΤΗ TV, του  αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα μετά το αίσιο τέλος της υπόθεσης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ότι οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είναι Κρητικοί.

Διάχυτος είναι ο προβληματισμός στην κοινωνία της Κρήτης, δεδομένου ότι οι βασικοί πρωταγωνιστές υποθέσεων απαγωγής είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο, είτε στο σχεδιασμό των απαγωγών που έχουν κατά καιρούς σημειωθεί στον Ελλαδικό χώρο, κατάγονται από την Κρήτη.

Υπόθεση Μεταξά, Έλενας Λουλάκη, Γιάννη Κυπριωτάκη, Μιχάλη Λεμπιδάκη αλλά και η υπόθεση του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, που δε συνέβη στην Κρήτη  αλλά σε αυτή συμμετείχαν Κρητικοί είχαν κοινό σημείο αναφοράς την εμπλοκή ανθρώπων με διασυνδέσεις εντός και εκτός Κρήτης.

Ο  αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι οι Κρήτες  δεν έχουν  καμία σχέση με  αυτά τα εγκληματικά στοιχεία που είναι κρητικής καταγωγής αλλά είναι  άνθρωποι του κοινού εγκλήματος που εμπλέκονται και στη συγκεκριμένη υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε:  Είμαι πολύ ικανοποιημένος έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η οικογένεια πήρε πίσω τον άνθρωπο της χωρίς οι απαγωγείς να πάρουν ούτε ένα ευρώ Ενήργησαν αναίμακτα και συνελήφθη ένας αριθμός από τους απαγωγείς ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

"Ο μεγαλύτερος αριθμός των συλληφθέντων είναι Κρητικής καταγωγής κάποιοι είναι γνώριμα πρόσωπα  στις διωκτικές  αρχές κάποιοι όχι , αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην  πρώτη  της φάση  που είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να βρεθεί στο σπίτι του και στην οικογένεια του".

Να σημειωθεί ότι αρχικά αύριο αναμενόταν στην Κρήτη ο κ. Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ , αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας όπου  θα παραχωρούσαν συνέντευξη Τύπου για όλα όσα διαδραματίστηκαν όλο αυτό το διάστημα και κυρίως τις τελευταίες ώρες στο νησί με την τεράστια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας .Ωστόσο η παρουσίαση αναβλήθηκε για την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ

"Σε κάθε περίπτωση είναι μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ , μία μεγάλη στιγμή για την οικογένεια και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθούν στο σύνολο τους οι έρευνες και να βρεθούν στο σύνολο τους οι δράστες," πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΚΑΛΕΣΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΤΟΥΣ

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και στον πάνω όροφο της μάντρας βρίσκεται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι και δεμένος από το ένα πόδι.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ

Μαζί του ένα άτομο που τον φυλούσε, ενώ στο ισόγειο ο ιδιοκτήτης της μάντρας που ήταν σε λειτουργία 15 επίλεκτοι άνδρες της αστυνομίας υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή Κρήτης,  στρατηγού, Κωνσταντίνο Λαγουδάκη εισβάλλουν στη μάντρα ιδιοκτησίας  του Δράκου Κλάδου.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αιφνιδιάζεται ευχάριστα, ενώ τρέμουλο αρχίζει για έναν εκ των ιδιοκτητών της μάντρας, που κατά πάσα πιθανότητα φέρεται να ήταν ο γιος της οικογένειας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Στο μεταξύ, στο κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV...

Η εξιχνίαση της απαγωγής Λεμπιδάκη, λέει στην ΚΡΗΤΗ TV ο Γιώργος Παπακωνσταντής, δρ Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου, είναι τόσο μεγάλη και σημαντική που για εκείνον ισοδυναμεί με την επιτυχία εξιχνίασης της τρομοκρατικής ομάδας «17 Νοέμβρη».

Μάλιστα, ο τρόπος και η μεθοδικότητα με την οποία χειρίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση, πρέπει στο μέλλον να διδάσκεται στους επίδοξους αστυνομικούς, συνεχίζει ο κ. Πανακωνσταντής.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Η συγχαρητήρια επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης για την υπόθεση Λεμπιδάκη

«Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που εργάσθηκαν τους τελευταίους 6 μήνες νυχθημερόν, μακριά από τις οικογένειες τους, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα των καθηκόντων τους, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τον επαγγελματισμό, την μεθοδικότητα και την άρτια εκπαίδευση που διακατέχει το προσωπικό που στελεχώνει τις ειδικές υπηρεσίες του Νησιού, για να φέρουν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία μία από τις δυσκολότερες αποστολές των τελευταίων ετών που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, την απαγωγή του γνωστού Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πρόκειται για την μακροβιότερη υπόθεση απαγωγής στα ελληνικά χρονικά που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία λόγω του εντοπισμού και της απελευθέρωσης σώου του απαχθέντα επιχειρηματία χωρίς την καταβολή των απαιτούμενων λύτρων στους απαγωγείς.

Τέτοιες επιτυχίες προσδίδουν αίσθημα ασφάλειας και δικαίου στην κοινωνίας μας, και αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο, βάσει επίσημων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, ότι επάξια οι συμπολίτες μας κατατάσσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στις υψηλότερες θέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των θεσμών του Ελληνικού Κράτους».

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ -ΗΧΗΤΙΚΟ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Σχόλια