Ειδήσεις

Αγωνιούν για το… μέλλον των επιδομάτων τους οι τρίτεκνοι

Σε κλίμα προβληματισμού για πιθανή μείωση ή και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων για συνέχιση της μικρής έστω οικονομικής ενίσχυσης των τρίτεκνων οικογενιών στην Ελλάδα μέσω των ειδικών επιδομάτων, ενώ σε τοπικό επίπεδο παραμένει ανοιχτό το θέμα της έκπτωσης στα εισιτήρια των υπεραστικών συγκοινωνιών.

Οι τρίτεκνοι ζητούν επίσης εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους, προκειμένου να μπορούν να επωφελούνται έστω και κατ' ελάχιστο από τα έτσι κι αλλιώς περιορισμένα πλέον προνόμια (όπως είναι οι εκπτώσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Χανίων κ. Πέτρο Τεπερίδη, «ενώ σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες χαρακτηρίζονται πολυμελείς οικογένειες, στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει διάκριση. Στόχος μας είναι να αλλάξει αυτό και προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουμε μέσο της Ομοσπονδίας μας το Υπουργείο».

Μέλη τρίτεκνων οικογενειών από τα Χανιά εξέφρασαν την αγωνία τους για τυχόν κατάργηση του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων οικογενειών καθώς και του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων. Κι αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ακόμη κι όταν τα παιδιά τους ενηλικιώνονται, οι τρίτεκνοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ενίσχυσης τους σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που οι παροχές από το κράτος είναι ελάχιστες. «Είναι ανάγκη οι κυβερνώντες να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των τριτέκνων» είπε η κ. Ελένη Σταφυλαράκη.

Αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Σύλλογος Τριτέκνων για τη διατήρηση των επιδομάτων, ο πρόεδρος κ. Τεπερίδης ανέφερε ότι υπάρχει μια κοινή γραμμή με την Ομοσπονδία. Επιπλέον, ζητήθηκε η παρέμβαση του Χανιώτη Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη για το θέμα και σύμφωνα με τον κ. Τεπερίδη «δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τα οικογενειακά επιδόματα δεν θα καταργηθούν».

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χανίων ζητά εκπτώσεις στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών για όλα τα δρομολόγια και όχι μόνο για αυτά στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια έκπτωση από το υπερασρικό ΚΤΕΛ της τάξης του 25%, όμως αφορά μόνο στα δρομολόγια εκτός Κρήτης. Αυτό που εμείς έχουμε διατυπώσει ως αίτημα είναι η έκπτωση να ισχύει και στα δρομολόγια εντός του νησιού» εξήγησε ο κ. Τεπερίδης.

Στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Τριτέκνων Χανίων τονίσθηκε ότι φέτος τα μέλη του Συλλόγου έλαβαν δεκατέσσερις φορές δωρεάν φρούτα και όσπρια στο πλαίσιο προγραμμάτων διανομής τροφίμων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια