default-image

Οι αντιδράσεις μετά την αναφορά Ντάισελμπλουμ σε εκλογές

Ελλάδα
Οι αντιδράσεις μετά την αναφορά Ντάισελμπλουμ σε εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» τιτλοφορείται η συνέντευξη του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο επικεφαλής του Eurogroup τονίζει πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος.

Επισημαίνει πως το κλειδή είναι η πολιτική σταθερότητα και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν,η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη» σημειώνει και διαμηνύει πως αυτά πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο. «Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζει.

Επίσης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Β. Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει.

Μπαλάφας: Ο Ντάισελμπλουμ είναι ...στη γραμμή μας

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι εκλογές δεν πρέπει να προκηρυχθούν νωρίτερα από το 2019, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε σκωπτικά ότι «ο Ντάισελμπλουμ προσαρμόζεται στη γραμμή της κυβέρνησης».

«Εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, κι αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ να γίνουν εκλογές το '19 τόσο το καλύτερο» ανέφερε.

«Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν το θέλουν οι πολίτες. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας και της κοινωνίας, ας θέλει ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εκλογές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση θα δώσει κοινωνικό μέρισμα σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη, και θα κάνει το «καλύτερο δυνατό» για τα αδύναμα και μεσαία στρώματα που υπέστησαν φορολογική πίεση.

«Άκυρο από Ντάισελμπλουμ σε Μητσοτάκη για τις εκλογές», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Με ανάρτηση στο Twitter, σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για εκλογές το 2019.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει στην ανάρτηση του: «'Ακυρο από Ντάισελμπλουμ σε @kmitsotakis για τις εκλογές, μέσω @Kathimerini_gr. : "Κρατήστε τις εκλογές για το 2019"»

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News