Ειδήσεις

Τι είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας στη «θρυλική» γιαγιά το '13 -vid

Λύσεις στα διαχρονικά προβλήματά τους θα ζητήσουν οι λιγοστοί κάτοικοι της Γαύδου σε μία πιθανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί

Με την ΚΡΗΤΗ TV σε πρώτο πλάνο και την ηλικιωμένη κάτοικο της Γαύδου να συμβολίζει κάθε αγανακτισμένο Έλληνα που είδε τη σύνταξη του να ψαλιδίζεται, ο Αλέξης Τσίπρας ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισκεφτεί στις 5 Μαΐου του 2013, ανήμερα του Πάσχα το ακριτικό νησί.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον σημερινό Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη επισκέφτηκε τότε τη Γαύδο, ενώ βρισκόταν για τις διακοπές του Πάσχα στην Κρήτη. Τις λίγες ώρες παραμονής του στο νησί άκουσε τα παράπονα των λιγοστών κατοίκων , υποσχόμενος καλύτερη αντιμετώπιση τους όταν ο ίδιος βρεθεί στην κυβέρνηση.

Η Χριστίνα Δαμοράκη, μοναδική κάτοικος του χωριού Άμπελος της Γαύδου περιμένει ακόμα τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού, εξακολουθούν να κρατούν ζωντανό το τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης στην εσχατιά της Ευρώπης. Σε μια πιθανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Γαύδο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ζητήσουν λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα τους.

Δείτε το βίντεο:

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός μαζί με το Χανιώτη υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, είναι πιθανό να βρεθούν στη Γαύδο στα μέσα Οκτωβρίου.

Η ενδεχόμενη κάθοδος του πρωθυπουργού συμβολίζει τη διαφορετική οριοθέτηση της υπόθεσης της ελληνικής ΑΟΖ, με δεδομένο ότι η Γαύδος προσθέτει 200 μίλια επιπλέον. Σύμφωνα και με τον ερευνητή Νίκο Λυγερό, με τα 200 ναυτικά μίλια η ΑΟΖ δίνει τη δυνατότητα μετασχηματισμού των ακριτικών νησιών, όπως η Γαύδος, σε ελκυστές. Παράλληλα, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί το νησί σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων στο θέμα των ερευνών και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με φόντο τα κοιτάσματα που υπάρχουν στο νότιο τμήμα του νησιού.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια