default-image

Προκλητική απαίτηση Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Κρήτη
Προκλητική απαίτηση Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ριζικά ανακαινισμένο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, έχοντας μόλις ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασής του, παρέλαβε το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων η γερμανική εταιρία Fraport που ανέλαβε τη χρήση και διαχείριση του για τα επόμενα σαράντα χρόνια.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά την αλλαγή καθεστώτος, ζητά αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ με το αιτιολογικό ότι και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας διαπιστώθηκαν ζημιές και ελλείψεις.

Σε δημοσίευμα του το γερμανικό Spiegel αναφέρει πως η εταιρία είναι δυσαρεστημένη με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και αναμένεται να κάνει χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε με την Ελλάδα.

Στην έκθεσή που συνέταξε ειδικός για την κατάσταση των αεροδρομίων γίνεται λόγος για χιλιάδες σπασμένες λάμπες, σπασμένες πόρτες αλλά και μη λειτουργικούς πυροσβεστήρες. Στην περίπτωση του αεροδρομίου Χανίων, κάθε αναφορά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα γεγονός που προκαλεί ερωτήματα στους τοπικούς φορείς και στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική για τέτοιου μεγέθους έργα αναφέρεται σε ανακοίνωση της Fraport Greece.

Κύκλοι της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών χαρακτηρίζουν υπερβολική την απαίτηση της Fraport για αποζημίωση η οποία πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει, να σχολιάσει αλλά και να διαψεύσει την πληροφορία.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News