default-image

Ραγκούσης: Σημίτης ή Παπανδρέου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ελλάδα
Ραγκούσης: Σημίτης ή Παπανδρέου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στα ψηφοδέλτια του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα μετέχουν μόνον όσοι έχουν λιγότερα από 12 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, εφόσον εκλεγώ αρχηγός της παράταξης», δηλώνει στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι η θετική ψήφος στη δική του υποψηφιότητα είναι «εντολή για ριζική αλλαγή πολιτικής ατζέντας υπέρ της νέας γενιάς και των παραγωγικών ηλικιών».

Ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει ότι δεν αντάλλαξε τις αρχές του «με κυβερνητικές θέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά- Μπαλτάκου ή με μία βουλευτική έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι η υπερψήφιση των θέσεών του θα εμπεριέχει τρεις εντολές:

«Εντολή για θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου στις θητείες βουλευτών και υπουργών. Εντολή για μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Και εντολή για μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα με σκοπό την πολιτική και νομοθετική σταθερότητα».

Στην ερώτηση κατά πόσο ισχύουν οι ισχυρισμοί ότι «γλυκοκοιτάει» στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης απαντά ότι «πολιτικοί χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα είναι όσοι θέλουν να γίνουμε ξανά δεκανίκι της Δεξιάς, για να ξαναγίνουν υπουργοί και κρατικά στελέχη».

Εξάλλου, «δεσμεύομαι ότι θα ξεκινήσουμε ως ΠΑΣΟΚ του 1974. Απόλυτη προϋπόθεση γι' αυτό, όμως, είναι να πούμε όχι στη συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», προσθέτει ο υποψήφιος για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

«Πρέπει όλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μην ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Τα περί αυτόνομης παράταξης όταν δεν συνοδεύονται από καθαρή απάντηση στο ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη ΝΔ, είναι «πράσινος σανός», δηλώνει στην συνέντευξή του στα «Νέα» ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην ΝΔ φτάνει μέχρι και την ψήφο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ερωτάται από την εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιάννης Ραγκούσης για να απαντήσει:

«Θα εκλεγεί εύκολα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνον εάν ο κ.Μητσοτάκης δεχτεί είτε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου είτε την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News