default-image

Που "μετακομίζει" το ετοιμόρροπο Ειρηνοδικείο

Κρήτη
Που "μετακομίζει" το ετοιμόρροπο Ειρηνοδικείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κτίριο της οδού Σμύρνης, εκεί όπου παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, μετακομίζουν οι υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη», στα τέλη Ιουλίου είχε φτάσει στο Ηράκλειο το πολυπόθητο έγγραφο που περιλάμβανε την έγκριση ετήσιας δαπάνης 60.000 ευρώ από τα συναρμόδια υπουργεία, για την ενοικίαση κτηρίου έκτασης περίπου 750 τ.μ..

Κατά την πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος, παρουσιάστηκε μόνο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου της οδού Σμύρνης, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Οι υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Νέας Κρήτη» η μίσθωση του νέου κτιρίου θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Πλέον, οι συναρμόδιοι φορείς κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και από το νέο έτος, οι εργαζόμενοι του Ειρηνοδικείου, οι δικηγόροι και φυσικά ο απλός κόσμος που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τη χείριστη κατάσταση του κτιρίου των οδών Έβανς και Δικαιοσύνης, να βρίσκονται σε ένα... ανθρώπινο κτίριο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News