Ειδήσεις

Κοζάνη: Αντιδράσεις για κλήρωση αλλοδαπού με χαμηλό βαθμό

Έντονες αντιδράσεις φαίνεται να προκάλεσε η κλήρωση ενός αλλοδαπού μαθητή από την Αλβανία, ο οποίος μάλιστα έχει κακή σχολική επίδοση, ως σημαιοφόρος, για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, ημέρα που αποτελεί τοπική εορτή για την απελευθέρωση της Κοζάνης.

Από την Κοζάνη ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας διαδικασίας επιλογής των σημαιοφόρων των παρελάσεων μέσα από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία τους, την οποία έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας από τη φετινή σχολική περίοδο.

Με το… καλημέρα της νέας διαδικασίας δημιουργήθηκε και το πρώτο ζήτημα, καθώς έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης πυροδότησε η ανάδειξη ως σημαιοφόρου, ενός μαθητή με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος έχει χαμηλή επίδοση στη βαθμολογία, σε σχέση με τους περισσότερους συμμαθητές του.

Όπως αναφέρουν οι γονείς των υπολοίπων μαθητών του Δημοτικού, σκέφτονται ακόμη και το να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, με τους ίδιους να εστιάζουν κυρίως στη χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω μαθητή, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «παντελώς αδιάφορο για τα μαθήματα» και όχι στην καταγωγή του από τη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, δε λείπουν και οι γονείς εκείνοι που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την καταγωγή του παιδιού από την Αλβανία, ζητώντας «να σηκώσει τη σημαία μαθητής που γεννήθηκε στην Ελλάδα».

Πηγή: kozanimedia.gr

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια