Ειδήσεις

Μάγεψε η όπερα με φόντο το παλάτι του Μίνωα (video)

Με φόντο το παλάτι του Μίνωα και κάτω από το φεγγάρι, απόλαυσαν μία μαγευτική βραδιά όσοι κατάφεραν να παραβρεθούν στην Κνωσό.

Για πρώτη φορά, η Κνωσός άνοιξε τις πύλες της και μετατράπηκε σε συναυλιακό χώρο, φιλοξενώντας μία όπερα - ντοκουμέντο αφιερωμένη στη ζωή του Μίνωα Καλοκαιρινού του ανθρώπου, που πραγματοποίησε τις πρώτες ανασκαφικές έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στα τέλη του 19ου αιώνα.

Δείτε το βίντεο:

Στη συναυλία παρουσιάστηκε, σε πρώτη εκτέλεση, το έργο της Μαριέλλης Σφακιανάκη «Μίνως».

Η πρώτη εκτέλεση της όπερας - ντοκουμέντο επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί στο Ανάκτορο της Κνωσού για συμβολικούς λόγους και θα επαναληφθεί στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ - Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία ΕΡΤ, ενώ η ΕΡΤ 2 μετέδωσε «ζωντανά» την εκδήλωση από το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό μέσω της EBU.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου).

Σχόλια