default-image

Ο… σεισμός προκάλεσε έκρηξη και σήμανε συναγερμό (videos)

Κρήτη
Ο… σεισμός προκάλεσε έκρηξη και σήμανε συναγερμό (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη, αλλά και πυρκαγιά προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία αναστάτωσε την Κρήτη σήμερα το πρωί, με τη μάχη των διασωστών για να απεγκλωβίσουν τους δεκάδες τουρίστες από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Ηράκλειο, να είναι δύσκολη.

Ευτυχώς, όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το σενάριο της ετήσιας άσκησης ετοιμότητας στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort.

Το σενάριο προέβλεπε, αρχικά, την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου τόσο από τους τουρίστες, αλλά και από το προσωπικό, λόγω σεισμού. Παράλληλα, το Πυροσβεστικό Σώμα, θα καλείτο να αντιμετωπίσει μια ισχυρή έκρηξη από διαρροή υγραερίου, καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς, σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, ενώ η κατάρρευση τοίχου της ξενοδοχειακής μονάδας θα προκαλούσε τραυματισμούς σε προσωπικό και τουρίστες.

Στην άσκηση συμμετείχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ, καθώς και το ΕΚΑΒ και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, ο οποίος και πριν την άσκηση πραγματοποίησε διάλεξη σε αίθουσα του ξενοδοχείου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και συνεπώς η διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News