default-image

Ο Κρητικός «Μύγας» στη θρυλική metal αμερικανική μπάντα

Ηράκλειο
Ο Κρητικός «Μύγας» στη θρυλική metal αμερικανική μπάντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρητικός είναι ο καινούργιος τραγουδιστής ενός εκ των πιο σημαντικών και επιδραστικών συγκροτημάτων της heavy metal μουσικής.

 Ο 33χρονος Ηρακλειώτης Νίκος Αντωνογιαννάκης, γνωστός στους κύκλους της πόλης ως "Μύγας", είναι ο νέος ερμηνευτής της θρυλικής metal αμερικανικής μπάντας "Omen".

Ο Κρητικός τραγουδιστής, ο οποίος είναι - παράλληλα - frontman στην ελληνική heavy metal μπάντα "Marauder" θα βρίσκεται, μάλιστα, στις αρχές Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, όπου θα δώσει την πρώτη του συναυλία με το νέο του συγκρότημα.

Για του λόγου το αληθές, ο σπουδαίος Kenny Powell, ο οποίος ίδρυσε τους "Omen" στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας το μακρινό... 1983, ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook την αφίσα για την επερχόμενη συναυλία του συγκροτήματος στο Χιούστον των ΗΠΑ, στις 6 Οκτωβρίου: Στο Χιούστον, λοιπόν, αναμένεται να γίνει το ντεμπούτο του Αντωνογιαννάκη με τους "Omen".

Ο Νίκος Αντωνογιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 3 Ιουνίου του 1984. Μεγάλωσε στη συνοικία του Ατσαλένιου και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 14 ετών. Η πρώτη του συμμετοχή σε μουσικό συγκρότημα ήρθε το 2001, με τους "Winter Crescent".

Το 2002 ο "Μύγας" ενηλικιώνεται και ιδρύει ο ίδιος τους "Time River". Τα επόμενα χρόνια ο Νίκος κάνει διάφορες δουλειές, παράλληλα με το μεγάλο του "μεράκι" που δεν είναι άλλο από τη metal μουσική, προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην. Παρ' όλες τις δυσκολίες, ωστόσο, δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό του, βρίσκοντας πάντα τον απαραίτητο χρόνο για να κάνει πρόβες. Ταυτόχρονα, κάνει ζωντανές εμφανίσεις με τους "Undercover", μια μπάντα που σχημάτισε μαζί με άλλους ντόπιους μουσικούς.

Το μεγάλο "άλμα" στην καριέρα τού "Μύγα" - μέχρι το... επόμενο που ήρθε τελικά πριν λίγες ημέρες - έγινε το Μάιο του 2015. Πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, λοιπόν, ο Νίκος Αντωνογιαννάκης επιλέγεται από το ελληνικό heavy metal συγκρότημα "Marauder" ως ο νέος του τραγουδιστής. Πλέον, εδώ και μερικά 24ωρα, ο "Μύγας" ζει το μεγάλο του όνειρο, αφού είναι ο καινούργιος ερμηνευτής των "Omen".

Όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο Νίκος Αντωνογιαννάκης, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι ο νέος τραγουδιστής των "Omen". «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Το συγκρότημα δεν είναι πολύ γνωστό στο ευρύ κοινό, ωστόσο για μένα, που είμαι φανατικός της μουσικής αυτής από πολύ μικρός, το συναίσθημα που νιώθω αυτές τις μέρες δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα...», μας λέει ενθουσιασμένος ο "Μύγας".

«Δεν το πιστεύω... Έχω στα χέρια μου τα εισιτήρια, τα πάντα... Αν δεν πάω όμως εκεί, να τους δω μπροστά μου, δεν το πιστεύω!», δήλωσε χαρακτηριστικά στη "Νέα Κρήτη" ο Νίκος Αντωνογιαννάκης, ο οποίος αδημονεί να βρεθεί στις ΗΠΑ, όπου εδρεύουν οι "Omen" για να "σμίξει" με τα ινδάλματά του.

Όπως μας λέει ο ίδιος, σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει για λίγες ημέρες για να κάνει πρόβες με τους "Marauder". Την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για το Ντάλας. Εκεί θα συναντήσει τη νέα του μπάντα και τέσσερα 24ωρα μετά θα βρίσκεται στο Χιούστον, όπου θα τραγουδήσει για πρώτη φορά με το θρυλικό heavy metal συγκρότημα.

Ποιοί είναι οι "Omen"

Ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα της heavy metal

Οι "Omen" είναι από τα μακροβιότερα και πιο επιδραστικά αμερικανικά heavy metal συγκροτήματα. Η μπάντα δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας το 1983 από τους κιθαρίστες Kenny Powell και Jody Henry και τον ντράμερ Steve Wittig Kenny Powell.

 Το συγκρότημα δεν άργησε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία Metal Blade Records. Η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε τελικά με την προσθήκη του τραγουδιστή J.D. Kimball και το Νοέμβριο του 1984 - όταν δηλαδή ο Νίκος Αντωνογιαννάκης δεν ήταν ούτε έξι μηνών! - οι "Omen" κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Battle Cry". Η μπάντα κέρδισε πολύ θετικές κριτικές, με αποτέλεσμα οι "Omen" να συμπεριληφθούν στα συγκροτήματα που συμμετείχαν στη συλλογή "Metal Massacre V" με το τραγούδι "Torture me". Ακολούθησε η κυκλοφορία και άλλων άλμπουμ μέχρι το 1988, οπότε και το συγκρότημα διαλύθηκε.

Μερικά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 1996, οι "Omen" επανενώνονται. Το Μάρτιο του 1997 κυκλοφορούν το δίσκο "Reopening the Gates" και το επόμενο διάστημα περιοδεύουν στην Ευρώπη, ανοίγοντας τις συναυλίες των "Fates Warning". Το Σεπτέμβριο του 2003, οι "Omen" κυκλοφορούν το άλμπουμ "Eternal Black Dawn", ενώ λίγες εβδομάδες μετά ο πρώτος τραγουδιστής του συγκροτήματος, J. D. Kimball, χάνει τη μάχη που έδινε με την επάρατη νόσο, σε ηλικία μόλις 45 ετών. Το 2016, οι "Omen" κυκλοφορούν - με καθυστέρηση 10 ετών - το έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο "Hammer Damage", το οποίο συνοδεύτηκε την περασμένη άνοιξη με μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος.

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News