default-image

Τι λένε οι πρωταγωνιστές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης

Σπορ
Τι λένε οι πρωταγωνιστές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του μαζικού αθλητισμού βρίσκεται προ των πυλών καθώς την Κυριακή, για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης (21 χιλ.) με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις 4000! Κορυφαία ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα βρεθούν στο Αρκαλοχώρι για να αγωνιστούν όπως και χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές- τριες και πολίτες κάθε ηλικίας.

Μεταξύ αυτών, θα είναι οι  Ράνια Ρεμπούλη και Γιώτα Βλαχάκη που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα του Ρίο αλλά και ο μαραθωνοδρόμος του Παναθηναϊκού Κώστας Γκελαούζος όπως και ο Σητειακός Γιάννης Ζερβάκης. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα έδωσαν μεγάλη μάχη στον φετινό Ημιμαραθώνιο της Αθήνας με τον Ζερβάκη να επικρατεί τελικά με διαφορά ενός λεπτού του Γκελαούζου.

«Εύχομαι την Κυριακή να έχει καλό καιρό και να χαρούμε τον αγώνα όλοι μας! Δεν γνωρίζω καλά τη διαδρομή όμως εύχομαι να γίνουν καλές επιδόσεις», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο Κώστας Γκελαούζος που αναφέρεται και στην διοργάνωση: «Έχω τρέξει σε πολλούς αγώνες εκτός Ελλάδας και είναι γεγονός ότι ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Οι διοργανωτές έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό που χτίζεται είναι πολύ καλό και το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος». Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού έχει λάβει μέρος στο παρελθόν σε πολλούς αγώνες σε Ηράκλειο και Χανιά ενώ αγαπάει ιδιαίτερα την Κρήτη αφού για ένα διάστημα ήταν και φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε ότι αφορά τη νέα χρονιά, ο Κώστας Γκελαούζος ξεκινάει από το Αρκαλοχώρι με πρώτο στόχο το Μαραθώνιο της Αθήνας. «Ουσιαστικά είναι ένας αγώνας προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Δεν είμαι στο 100% της φυσικής μου κατάστασης  όμως θα προσπαθήσω για το καλύτερο».  

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει τον αγώνα της Κυριακής ο Γιάννης Ζερβάκης που κατέχει και το ρεκόρ της διαδρομής. «Θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει στο Αρκαλοχώρι. Έχουμε ανάγκη το χειροκρότημα του. Οι διοργανωτές φέρνουν γνωστά ονόματα και ο αγώνας αναμένεται να είναι πιεστικός. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του και ο καλύτερος ας κερδίσει». Όπως τονίζει ο αθλητής από τη Σητεία η διαδρομή είναι απαιτητική και πιο δύσκολη από αυτή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας γι΄ αυτό και εύχεται να ευνοήσει ο καιρός ώστε να μην γίνει ακόμη πιο δύσκολη η προσπάθεια των συμμετεχόντων.

 Σε ότι αφορά την πολυπληθή παρουσία του κόσμου: «Οι διοργανωτές έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά για την προώθηση του αγώνα και έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας. Κάθε χρόνο και καλύτερα». Όπως εξηγεί και ο Γιάννης Ζερβάκης αυτή η περίοδος είναι περίοδος προετοιμασίας για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, γι΄  αυτό και οι περισσότεροι αθλητές είναι καταπονημένοι και οι χρόνοι που σημειώνονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα στο τι μπορούν να κάνουν. Ωστόσο είναι βέβαιος ότι την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι μπορεί να γίνει ένα ακόμη ρεκόρ διαδρομής!

Μετά το Ρίο... στο Αρκαλοχώρι!  

Από το Αρκαλοχώρι θα ξεκινήσει τη νέα της προσπάθεια και η Ράνια Ρεμπούλη που επανέρχεται στην αγωνιστική δράση μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό.  «Πρόκειται για ένα προπονητικό πέρασμα ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Θέλω να δω μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχα σε τι κατάσταση είμαι. Ο μεγάλος φετινός μου στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό του καλοκαιριού στο Βερολίνο». Η ελληνίδα μαραθωνοδρόμος που ήταν η νικήτρια του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας θα βρεθεί για πρώτη φορά στον αγώνα του Αρκαλοχωρίου και δηλώνει ενθουσιασμένη για  το γεγονός ότι θα λάβουν μέρος στον αγώνα 4000 άτομα.

«Είναι πολύ ωραίο που θα τρέξει τόσο πολύς κόσμος και μάλιστα εκτός της πόλης του Ηρακλείου. Οι διοργανωτές έχουν δουλέψει πολύ και έχουν καταφέρει να προσελκύσουν δρομείς και απλό κόσμο. Η Κρήτη είναι πολύ όμορφη και κάθε αθλητής θέλει να λαμβάνει μέρος στους αγώνες της… Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλό αγώνα, καλή επιτυχία και καλό τερματισμό. Να το διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά».

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση στη «Ν.Κ.» της  Γιώτας Βλαχάκη: «Μετά την Ολυμπιάδα του Ρίο είχα έναν τραυματισμό από τον οποίο επανέρχομαι τώρα. Ο αγώνας στο Αρκαλοχώρι  θα είναι ο πρώτος μου αγώνας και χαίρομαι πολύ γι΄ αυτό όπως εύχομαι να χαρεί και όλος ο κόσμος που θα λάβει μέρος. Οι διοργανωτές έχουν παρακινήσει τον κόσμο όπως έχω κάνει και εγώ με την αδελφή μου», σημειώνει η κρητικής καταγωγής (από την Αυγενική) πρωταθλήτρια που θα λάβει μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων σύμφωνα με το προπονητικό της πλάνο.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News