Ειδήσεις

Μάγεψε η συναυλία στην Κνωσό για τον Μίνωα Καλοκαιρινό

Όπερα ντοκουμέντο αφιερωμένη στη ζωή του ανθρώπου, ο οποίος πραγματοποίησε τις πρώτες ανασκαφικές έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στα τέλη του 19ου αιώνα, Μίνωα Καλοκαιρινού, έλαβε χώρα στις 7 το βράδυ της Πέμπτης και για πρώτη φορά στα χρονιά στο Ανάκτορο.

Σε πρώτη εκτέλεση παρουσιάστηκε το έργο της Μαριέλλης Σφακιανάκη "Μίνως", μια όπερα ντοκουμέντο για συμβολικούς λόγους στο Ανάκτορο της Κνωσού και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00 θα παιχτεί στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Στην εκδήλωση, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου) συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ - Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία ΕΡΤ, ενώ η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ 2) μετέδωσε «ζωντανά» την εκδήλωση από το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω της EBU.

Ήταν «μια εκδήλωση με πολλούς συμβολισμούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς, αλλά και αναπτυξιακούς-τουριστικούς. Η συναυλία πρόβαλλε το σημαντικότερο μνημείο της Κρήτης σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, μέσω της ΕΡΤ που έδωσε την εικόνα στο εξωτερικό.

Σχόλια