default-image

Η απάντηση του ΟΛΗ για το Λιμενικό περίπτερο που ερημώνει

Κρήτη
Η απάντηση του ΟΛΗ για το Λιμενικό περίπτερο που ερημώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, απαντά για την κακή κατάσταση του Λιμενικού περιπτέρου, το οποίο παραμένει εδώ και χρόνια, εγκαταλελειμμένο, σαν κουφάρι δίπλα στη θάλασσα

Ο ΟΛΗ, στην απάντησή του, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο διαγωνισμός για την μελέτη για την αποκάταστασή του έχει ήδη εγκριθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Ενώ, σύμφωνα πάντα με την απάντηση του ΟΛΗ, η καθυστέρηση στην αποκατάστασή του οφείλεται στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος για τα δημόσια έργα, η οποία και μεταβλήθηκε τον Αύγουστο του 2016.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΟΥΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Ερημωμένο και κλειστό τα τελευταία 9 χρόνια, το Λιμενικό περίπτερο, λειτουργούσε ως κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, δεχόμενο μεγάλες  και παράνομες παρεμβάσεις.

Αναλυτικά, η απάντηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου:

Στις 28/09/2017 δημοσιεύθηκε άρθρο στην εφημερίδα σας, Νέα Κρήτη στη σελίδα τέσσερα (4) των Παραπολιτικών υπό τον τίτλο «Λιμενικό Περίπτερο Ηρακλείου-  Κουφάρι στην άκρη της θάλασσας» που αποτυπώνει την κακή σημερινή κατάσταση του Λιμενικού Περιπτέρου και θα θέλαμε να προβούμε σε ορισμένες απαραίτητες και χρήσιμες διευκρινίσεις επί του θέματος.

Το λιμενικό περίπτερο, το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα εμβληματικό κτίριο για την πόλη μας, το οποίο όμως επί χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και δεχθεί αμφιβόλου αξίας και νομιμότητας επεμβάσεις κατά καιρούς.

Προκειμένου να μην απολεσθεί επιπλέον χρόνος εγκρίθηκε από τη σημερινή Διοίκηση διακήρυξη για την διενέργεια διαγωνισμού για τη σύνταξη σχετικής μελέτης για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του.

Ήδη η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώνεται, ήτοι είναι στο στάδιο κατακύρωσης της μελέτης με την έγκριση του σχετικού πρακτικού οικονομικών προσφορών από το Δ.Σ. του Οργανισμού και επίκειται η υπογραφή της σύμβασης.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα αλλά το καλοκαίρι του 2016 (Αύγουστος 2016) άλλαξε το νομικό καθεστώς που διέπει τα δημόσια έργα, μελέτες, με την ψήφιση του νόμου 4412/2016 με συνέπεια να χρήζει προσαρμογής η διακήρυξη στα νέα νομοθετικά δεδομένα.

Το Λιμενικό Περίπτερο λειτούργησε επί χρόνια ως κέντρο νυχτερινής διασκέδασης- μπαρ και έχει δεχτεί σειρά επεμβάσεων, προσθηκών που πέραν της νομιμότητας τους, το επιβάρυναν, παραμένει δε ερημωμένο και κλειστό από το 2007 ήτοι 9 χρόνια χωρίς καμία μέριμνα έως τώρα από τις προηγούμενες Διοικήσεις, γεγονός σε γνώση όλα αυτά τα χρόνια όλων των αρμοδίων φορέων και Υπηρεσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News