Ειδήσεις

Ρόδος: Η ζημιά σε διάδρομο προσγείωσης σταμάτησε τις πτήσεις

Για 41 λεπτά έμεινε κλειστό το αεροδρόμιο της Ρόδου εξαιτίας προβλήματος στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί προσωρινά οι πτήσεις.

Ωστόσο η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα και πλέον το αεροδρόμιο επανέρχεται σε κανονική λειτουργία.

Οι αρμόδιοι του αεροδρομίου της Ρόδου εξέδωσαν προσωρινή απαγόρευση προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών από τις 11:50 εξαιτίας ρωγμής που παρουσιάστηκε στο μέσο τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η λήψη έκτακτων μέτρων με το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου μέχρι να γίνει η σχετική επιθεώρηση από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στον διάδρομο προσγείωσης προκλήθηκε καθίζηση 15 εκατοστών, απόρροια της παλαιότητας του διαδρόμου. Πρόκειται για συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο και τελευταία φορά παρουσιάστηκε το 2015. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα συνεργεία που ανέλαβαν τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς χρειάστηκαν 41 λεπτά, ενώ στην αντίστοιχη περίπτωση του 2015 είχαν χρειαστεί 4 ώρες.

Τη στιγμή που εκδόθηκε η εντολή για προσωρινό κλείσιμο, πέντε πτήσεις είχαν προορισμό τη Ρόδο, με τις τέσσερις να κατευθύνονται στην Κω και τη μία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, ώστε να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν προς και από το νησί.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται επιθεώρηση από κλιμάκιο ειδικών μηχανικών, ενώ οι προγραμματισμένες αφίξεις προωθούνται στα αεροδρόμια της Κω, του Ηρακλείου και της περιοχής Ντάλαμαν της Τουρκίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια