default-image

Ανεβαίνει το… θερμόμετρο στην κόντρα Βοργιά – Βαρδάκη

Κρήτη
Ανεβαίνει το… θερμόμετρο στην κόντρα Βοργιά – Βαρδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια επιστολή ανταπάντησης προς το βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και προκάτοχό του στο "τιμόνι" του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στην ένταση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ίδιου προς την εφημερίδα μας για την πολιτική της κυβέρνησης και τα όσα είπαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στο Ηράκλειο η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Φωτάκης, προχώρησε χθες ο Στέλιος Βοργιάς.

Μάλιστα, στο κείμενο που μας έστειλε φέρει τον τίτλο «Σε απάντηση των προσβλητικών δημόσιων δηλώσεων του Κώστα Φωτάκη, υφυπουργού Παιδείας, και του κ. Βαρδάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, στο πρόσωπό μου, περί υποκινούμενου ηλιθίου που βρίσκεται σε σύγχυση»!

Συγκεκριμένα, ο μεν κ. Βαρδάκης επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και ζήτησε να απαντήσει στον Στέλιο Βοργιά για όσα είπε στα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής και των δηλώσεων Αχτσιόγλου, ο δε κ. Φωτάκης μάς έστειλε απάντηση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου του, στο θέμα που είχε σχέση με την ομιλία του στο Αναπτυξιακό και όσα μας μετέφερε ο κ. Βοργιάς σχετικά με μια δήλωση που τον ενέπλεξε ότι έκανε, σύμφωνα με την οποία «οι μισθοί στην Ελλάδα δεν είναι όσο χαμηλά θα έπρεπε για να έχουμε ανάπτυξη»...

Σκληρή γλώσσα Βοργιά

Έχει σημασία να τονίσουμε ακόμη ότι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου δημοσιοποιεί μαζί με το κείμενο και μια φωτογραφία από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όπου εικονίζονται ο ίδιος με τον Σωκράτη Βαρδάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να συζητούν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, επί της προεδρίας του Σωκράτη Βαρδάκη!

Αναλυτικότερα, η ανταπάντηση του συνδικαλιστή έχει ως εξής: «Κάθε Έλληνας πολίτης έχει συνταγματικό δικαίωμα να κρίνει τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης και ιδιαίτερα αν είναι πρόεδρος ενός μεγάλου φορέα του νομού μας, όπως αυτός του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να σας ακολουθήσω σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης, έχοντας πάγια τακτική να αντιτίθεμαι με τις κακές πολιτικές και όχι με τα πρόσωπα.

Επί κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας ερχόταν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Τότε που πολεμούσα τις μνημονιακές πολιτικές ήμουν καλός και έξυπνος συνδικαλιστής και για πολλούς "εμπριμέ" (ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εξακολουθώ να παλεύω με τις μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν τη χώρα. Σήμερα όμως είμαι "πράσινος" (ΠΑΣΟΚ), σύμφωνα με φίλα προσκείμενο portal στο ΣΥΡΙΖΑ, "μπλε" (Ν.Δ.) σύμφωνα με τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν ακόμα και στο αισχρό σημείο να ισχυρίζονται ότι συναναστρέφομαι με αγρότες που πρόσκεινται στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, χωρίς όμως να έχουν το θάρρος να τους κατονομάσουν.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κάνουν "κουμάντο" τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι.

Όσον αφορά τους αγρότες της Κρήτης, για τους οποίους γίνεται μια προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ να τους "κρεμάσουν την ταμπέλα" του "τραμπούκου χρυσαυγίτη", τους δηλώνω ότι είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ που έχω δώσει αγώνες δίπλα τους και που το εργατικό και αγροτικό κίνημα της Κρήτης είναι μαζί στους αγώνες ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη χώρα μας.

Αλήθεια, ποια ήταν τα αποτελέσματα, η βάση, ο στόχος, οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης, που πέρασαν στην κρητική κοινωνία του περίφημου Περιφερειακού Συνεδρίου της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κρήτη; Το μοναδικό μήνυμα που πέρασε από το "συνέδριο-φιέστα" είναι ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Αρναουτάκη, ξεφτιλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους εκλεγμένους με το ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όσον αφορά στα προβλήματα της ανεργίας και της "μαύρης" ανασφάλιστης εργασίας, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τα προβλήματα στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, τους πλειστηριασμούς κ.ά., το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου γνωρίζει την πραγματικότητα και αυτό γιατί βρίσκεται μέσα στα προβλήματα της κοινωνίας και όχι σαν την κυβέρνηση, που πραγματικά ζει σε μια "γυάλα" και αυτό που χωρίζει τον πρωθυπουργό με την κοινωνία είναι οι εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, που μάλιστα θα καταργούσε...

Το μεγάλο όμως ερώτημα που τίθεται είναι το τι θα κάνει ένας πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο νομοσχέδιο που έρχεται για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης των συνδικάτων. Θα το ψηφίσει; Όπως ψήφισε το ασφαλιστικό και το νέο μνημόνιο, παρόλο που διαμήνυε ότι δε θα το πράξει;».

Και ο Στέλιος Βοργιάς καταλήγει: «Φτωχοποιήσατε τη χώρα μας. Κλέψατε την ελπίδα μας. Δε σας επιτρέπουμε να παίζετε με τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας»...

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News