Ειδήσεις

Ο σωστός τρόπος λουσίματος για υγιή μαλλιά

Πολλά ταλαιπωρούν, καθημερινά, τα μαλλιά μας: Το θαλασσινό νερό, το συνεχές πιστολάκι, η υγρασία της εποχής, ο νησιώτικος αέρας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον περιποίηση με το που τελειώσουν οι διακοπές.

1. Δεν λουζόμαστε πολύ συχνά

Λίγο δύσκολο όταν τα μαλλιά μας είναι γεμάτα αλάτι, αλλά γι'αυτό υπάρχουν τα κοκαλάκια! Πιάσε τα μαλλιά σου κότσο και απέφυγε τα μακροβούτια σε μερικά από τα μπάνια σου στην θάλασσα καθώς αν λούζεσαι παραπάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. Το ήξερες πως τα μαλλιά σου παράγουν περισσότερο λάδι όσο πιο συχνά τα λούζεις;

2. Δεν μπερδεύουμε τα μαλλιά μας

Έχεις δει πολλές σκηνές από πολλές ταινίες όπου κάποια γοητευτική ηθοποιός είναι στην μπανιέρα και έχει μετατρέψει τα μαλλιά της σε ένα βουναλάκι πάνω στο κεφάλι της όσο τα πλένει. Ο σωστός τρόπος όμως είναι αρκετά διαφορετικός. Προσπάθησε να αποφύγεις τα μεγάλα μπερδέματα που δημιουργούν κόμπους και ψαλίδα, βάζοντας το σαμπουάν στα δάχτυλά σου και κάνοντας μασάζ μόνο στην κορυφή του κεφαλιού (χωρίς μεγάλη πίεση) ενώ στην συνέχεια άφησε τα δάχτυλά σου να περάσουν ανάμεσα στις τούφες, χωρίς να τις τρίβεις.

3. Δεν χρησιμοποιούμε καυτό νερό

Ναι, λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από το ζεστό νερό του ντουζ, όμως όταν εκθέτεις τα μαλλιά σου σε υψηλές θερμοκρασίες το μόνο που καταφέρνεις είναι να κλείνεις τους πόρους και να μην τα αφήνεις να αναπνεύσουν. Αν και δεν υπάρχει ακριβής θερμοκρασία που να έχει αποδειχθεί ως η ιδανική για λούσιμο, έχε στο μυαλό σου κάτι προς το κρύο.

4. Δεν είμαστε ανυπόμονες με το conditioner

Aκόμα πιο σημαντικό από το σαμπουάν είναι το conditioner που έχουμε διαλέξει, το οποίο πρέπει να απλωθεί στις άκρες των μαλλιών και να παραμείνει εκεί για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά. Αν το αφήσεις για λιγότερη ώρα απλώς δεν θα δράσει ενώ περισσότερη θα έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να μοιάζουν με λαδωμένα.

Πηγή: athensvoice.gr

Σχόλια