default-image

Εντυπωσιακό! Οι πατάτες του... άλλαξαν τη ζωή (video)

Κόσμος
Εντυπωσιακό! Οι πατάτες του... άλλαξαν τη ζωή (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο κατόρθωμα για έναν υπέρβαρο άνδρα από την Αυστραλία και συγκεκριμένα τον Andrew Flinders Taylor, πατέρα δύο παιδιών από τη Μελβρούρνη, ο οποίος κατάφερε να χάσει 50 ολόκληρα κιλά μόνο με πατάτες.

Όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά στους φίλους και τους συγγενείς του ότι θα έκανε αυτή τη δίαιτα, τον κοιτούσαν σαν να είναι τρελός

Όταν ο Αυστραλός Andrew Flinders Taylor ανακοίνωσε στους συγγενείς και τους φίλους του ότι επρόκειτο να υιοθετήσει μια διατροφή που θα περιλάμβανε αποκλειστικά και μόνο πατάτες για έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να χάσει βάρος, τον κοίταξαν σαν να ήταν τρελός.

Ωστόσο, ο πατέρας δύο παιδιών από τη Μελβούρνη όχι μόνο κατάφερε να μείνει πιστός στο πρόγραμμά του, αλλά έχασε και 50 ολόκληρα κιλά μέσα σε 12 μήνες, απολαμβάνοντας ένα τρόφιμο που θεωρείται άκρως παχυντικό από την πλειοψηφία του κόσμου.

Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, οι περισσότεροι γιατροί και διατροφολόγοι θα ήταν 100% εναντίον μίας τόσο περιορισμένης δίαιτας, αφού μια διατροφή για να είναι ισορροπημένη πρέπει να περιέχει τρόφιμα από όλες τις ομάδες και να είναι πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες αλλά και «καλά» λίπαρα. Πώς λειτούργησε λοιπόν αυτή η διατροφή μόνο με πατάτες;

Όπως αποκάλυψε ο Taylor μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το διατροφικό του πρόγραμμα δεν θα είχε άσχημες συνέπειες στην υγεία του μελέτησε αρκετές επιστημονικές έρευνες και συμβουλεύτηκε ένα γιατρό και έναν διατροφολόγο σχετικά με τις ποσότητες που έπρεπε να καταναλώνει και με άλλες λεπτομέρειες.

Στο πλαίσιο της διατροφής του, ο Αυστραλός συνδύαζε πολλά διαφορετικά είδη πατάτας και γλυκοπατάτας.

«Λαμβάνω πάνω από 600% των καθημερινών αναγκών μου σε σίδηρο και πάνω από 400% των αναγκών μου σε βιταμίνη C. Επίσης καταναλώνω πολλές φυτικές ίνες. Το μόνο που με ανησυχεί κάπως είναι το ασβέστιο, αφού οι πατάτες ενδέχεται να μην έχουν αρκετό» είπε ο Taylor στην Independent λίγους μήνες αφότου ξεκίνησε το πρόγραμμά του.

Ο Αυστραλός έλυσε τελικά αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας στον πουρέ του ενισχυμένο με ασβέστιο γάλα σόγιας.

Παρότι εκ πρώτης όψεως ακούγεται παράλογη, η συγκεκριμένη διατροφή λειτούργησε σε αυτήν την περίπτωση εξαιτίας της υψηλής διατροφικής αξίας του συγκεκριμένου τροφίμου, όταν μαγειρεύεται σωστά. «Οι πατάτες είναι πολύτιμες διατροφικά. Είναι γεμάτες ίνες, είναι χορταστικές και κάνουν θαύματα στην πίεση και την τσέπη σας», εξήγησε η διατροφολόγος Rhiannon Lambert  στην Independent.

Προκειμένου να λαμβάνει τις απαιτούμενες βιταμίνες, ο Taylor συμπεριέλαβε τις γλυκοπατάτες στην διατροφή του, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες σε A, E και C. Επίσης, από τον δεύτερο κιόλας μήνα του προγράμματός του άρχισε να κάνει ποδήλατο καθημερινά, για περίπου μιάμιση ώρα.

Κι αν πιστεύεται ότι, μετά απο 12 μήνες εντατικής πατατοφαγίας, ο Αυστραλός δεν αντέχει καν να κοιτάζει το συγκεκριμένο τρόφιμο, είστε γελασμένοι. Όχι μόνο παραμένει φαν της πατάτας αλλά συνεχίζει να τις τρώει σε μεγάλες ποσότητες ώστε να διατηρήσει τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του, όπως τη μείωση της χοληστερίνης και της πίεσής του.

«Όποτε κάνω εξετάσεις αίματος, τα αποτελέσματα βγαίνουν όλο και καλύτερα», ισχυρίζεται ο Taylor, και εμείς δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News