default-image

Διεκόπη η δίκη για το φονικό στον Προφήτη Ηλία - photos

Κρήτη
Διεκόπη η δίκη για το φονικό στον Προφήτη Ηλία - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή για την επόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 9:00 π.μ. πήρε η δίκη για το φονικό στον Προφήτη Ηλία προκειμένου να καταστεί δυνατόν να καταθέσει ο πατέρας Ξυδάκης χωρίς διακοπές.

«Φρούριο» θύμιζε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης όπου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τον άγριο φόνο που έγινε πριν πέντε χρόνια στον Προφήτη Ηλία.

Από νωρίς τα Δικαστήρια Ηρακλείου είχαν αποκλειστεί λόγω των ισχυρών μέτρων ασφαλείας που είχε πάρει η Ελληνική Αστυνομία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΦΡΟΥΡΙΟ" ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Στο εδώλιο του Εφετείου κάθισε ένας 57χρονος κρεοπώλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί - σε πρώτο βαθμό - σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν οκτώ έτη για το θάνατο του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη.

Εκτός από τον 57χρονο, στο εδώλιο βρίσκεται και ο νεαρότερος αδερφός του, ο οποίος κατηγορείται ότι το ίδιο βράδυ προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Ξυδάκη.

Η δίκη γίνεται στη σκιά του τελευταίου "επεισοδίου" της υπόθεσης: Ο Γιάννης Ξυδάκης, πατέρας του αείμνηστου Πρίαμου, υπέβαλε υπόμνημα στον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, στο οποίο - μεταξύ άλλων - αναφέρει ότι η οικογένεια των κατηγορουμένων απευθύνει απειλές κατά της κοινωνίας του Προφήτη Ηλία, εκφράζοντας μάλιστα τη σιγουριά του ότι η εν λόγω συμπεριφορά αποσκοπεί στο «να μην εκδικαστεί η εν λόγω υπόθεση στο φυσικό της χώρο, αλλά οπουδήποτε αλλού».

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News