Ειδήσεις

Στα «ύψη» ο χειμερινός τουρισμός, στον «πάτο» οι τιμές

Το φόβο ότι χάνεται το "στοίχημα" του χειμερινού τουρισμού εκφράζουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι, λίγες εβδομάδες πριν την άφιξη των πρώτων γκρουπ, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά λόγω των χαμηλών ανταμοιβών από τους τουριστικούς πράκτορες.

Τα προβλήματα ωστόσο που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων είναι πολλά, με τις πηγές εσόδων τους να μειώνονται όλο και περισσότερο. Από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα τέλη Απριλίου αναμένονται πολλά γκρουπ τουριστών, τη μεταφορά των οποίων αναλαμβάνουν τα τουριστικά λεωφορεία.

Ο κ. Στράτος Μαγκουσάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, μίλησε στο neakriti.gr δηλώνοντας πως: «οι τιμές που προσφέρονται για να μεταφέρουμε τα γκρουπ είναι πολύ χαμηλές. Εμείς έχουμε επενδύσει στα λεωφορεία και δεν μπορούμε να τα συντηρήσουμε έτσι. Τα  γκρουπ που έρχονται ισοδυναμούν με 50-60 λεωφορεία στο δρόμο καθημερινά».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η δουλειά των οδηγών τουριστικών λεωφορείων ξεκινά από την ώρα που παραλαμβάνουν τους τουρίστες και τελειώνει όταν η μεταφορά τους ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο προορισμό. Αναλογιζόμαστε λοιπόν πως ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα άσχημες, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί, όπως και οι ευθύνες.

«Ναι, να έρθει η αναβάθμιση με το χειμερινό τουρισμό, αλλά να μη μας πηγαίνει χρόνια πίσω» λέει ο κ. Μαγκουσάκης. «Καταλαβαίνω πως υπάρχει πίεση λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, όμως το να δουλεύουμε σε πολύ χαμηλές τιμές δεν είναι σωστή τακτική. Τώρα βρισκόμαστε σε διαδικασία συζήτησης με τουριστικά γραφεία, όμως σε λίγες εβδομάδες τα γκρουπ έρχονται».

Σχόλια