Ειδήσεις

Απεργία δίψας και πείνας από τους μετανάστες

Απεργία δίψας και πείνας πραγματοποιούν 9 από τους 44 πρόσφυγες στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου

Απεργία δίψας και πείνας πραγματοποιούν 9 από τους 44 πρόσφυγες στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου, διεκδικώντας την γρήγορη μεταφορά τους στην Αθήνα για να επισπευσθεί η διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου. Την ίδια ώρα, οι λιμενεργάτες Ρεθύμνου καταγγέλλουν ότι δεν είναι οι ενδεικνυόμενες οι συνθήκες διαβίωσής τους σε 30 τετραγωνικά μέτρα.

Εννέα από τους 44 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου πραγματοποιούν απεργία πείνας, αρνούμενοι να καταναλώσουν φαγητό ή νερό. Ζητούν να μεταφερθούν στην Αθήνα για να τούς χορηγηθεί γρηγορότερα πολιτικό άσυλο.

Αυτό που τονίζουν ωστόσο οι λιμενεργάτες του Ρεθύμνου, μέσω του αντιπροέδρου του συνδέσμου, Άγγελου Ασπρομάτη είναι το γεγονός ότι σε 30 τετραγωνικά μέτρα δεν είναι σωστό να στοιβάζονται 44 άνθρωποι. Από το πρώτο λεπτό οι λιμενεργάτες στάθηκαν αλληλέγγυοι για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών στα γραφεία τους στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου, όμως τονίζουν ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος.

Οι ίδιοι γνωρίζουν τις κακοτοπιές του χώρου, όπως πχ που σημειώνεται βραχυκύκλωμα και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο μπάνια και οι δύο τουαλέτες δεν είναι πλήρως λειτουργικά. Οι λιμενεργάτες τονίζουν ότι δεν επιθυμούν την "έξωση" των μεταναστών και προσφύγων, αλλά διασαφηνίζουν, ότι αν ενταθούν τα πρωτοβρόχια, στον χώρο στάζουν νερά, ενώ εάν αυξηθούν τα μποφόρ σχηματίζεται λίμνη 30 εκατοστών.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια