Ειδήσεις

Η Καρίνα και η Ντάικα συστήνονται στους Ηρακλειώτες

Η πιο όμορφη ομάδα, οι γλυκύτατες Καρίνα και Ντάικα, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ' αδέσποτα».

Από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων και σεμιναρίων, με κεντρικό θέμα «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ' αδέσποτα» στο οποίο θα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, παρουσιάζοντας στο κοινό του Ηρακλείου την πιο γλυκιά παρέα, τις πανέμορφες Καρίνα και Ντάικα, από την Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ).

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Η ΝΤΑΙΚΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΔΡΑΣΤΗ!

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου και το ΠΚ-ΜΦΙΚ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και από τις 18.00 έως τις 20.00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

•      Ομιλία εκ μέρους του ΜΦΙΚ, με θέμα «Οικόσιτα ζώα και άγρια πανίδα: Τα δηλητηριασμένα δολώματα δεν κάνουν διακρίσεις» από τις 18.00 έως τις 18.30μ.μ.

•      Παρουσίαση του κτηνιάτρου κ. Θανάση Μοσχοβάκου με θέμα «Αδέσποτα και Κυνοκομείο Ηρακλείου», από τις 18.30 έως τις 19.00μ.μ.

•      Επίδειξη από τα δύο κλιμάκια της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) στον αύλειο χώρο του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου από τις 19.00 έως τις 20.00μ.μ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΥΟ ΣΚΥΛΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης οι χειριστές των δύο ειδικά εκπαιδευμένων στην ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων σκύλων, θα παρουσιάσουν τη διαδικασία με την οποία εκτελούν τις περιπολίες ανίχνευσης, στον οριοθετημένο χώρο του Θεατρικού Σταθμού.

Η επίδειξη περιλαμβάνει και την τοποθέτηση «δολωμάτων», για το λόγο αυτό θα υπάρχει επίβλεψη και περιορισμός πρόσβασης στο χώρο για τους επισκέπτες.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την επίδειξη σε απόσταση ασφαλείας και μετά το πέρας της εκδήλωσης, να συνομιλήσει απευθείας με τους χειριστές Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες κ. Γιάννη Γρηγοράκη και κ. Σπύρο Νηστικάκη και να γνωρίσει από κοντά την Καρίνα και τη Ντάικα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, κ. Πόπη Μπαξεβάνη, 2810 393281 και Δήμος Ηρακλείου, Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Εθελοντισμού-ΚΕΣΑΝ, κα Εύα Μαρτιμιανάκη, 2813409232

Σχόλια