Ειδήσεις

Φανάρια στο σημείο που σκοτώθηκαν ο Γιάννης και η Στέλλα

Στην τελική ευθεία είναι η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών στην οδό Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά, στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή η Στέλλα και ο Γιάννης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα φανάρια θα τοποθετηθούν επί της οδού Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά, έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας η τοποθέτηση των φαναριών έξω από το Πολυτεχνέιο θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βάμβουκα:

"Η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου από την Τεχνική μας Υπηρεσία θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την οδική ασφάλεια σε μια περιοχή, που το έχει μεγάλη ανάγκη, όπως είναι το συγκεκριμένο σημείο, και μαζί με την Περιφέρεια να καταφέρουμε να δώσουμε μια συνολική και οριστική λύση. Αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

Στο σημείο αυτό θα επιμείνω ότι η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη δεν αρκεί και προκειμένου να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια στην περιοχή θα πρέπει και η Περιφέρεια να κατασκευάσει πεζοδρόμια και να συμπληρώσει το τμήμα, που λείπει στη διαδρομή από το Πολυτεχνείο προς τα Κουνουπιδιανά. Υπάρχει η σχετική δέσμευση της Περιφέρειας και αναμένουμε την υλοποίησή της".

Σχόλια