default-image

Τρία... χτυπήματα στο Δικταίο Άντρο - Ψάχνουν τους δράστες

Κρήτη
Τρία... χτυπήματα στο Δικταίο Άντρο - Ψάχνουν τους δράστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας καθώς  άγνωστος ή άγνωστοι δράστες χτύπησαν στο Δικταίο Άντρο στο Ψυχρό για τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο του φυλακίου στη λίμνη εντός του σπηλαίου αλλά και στο αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου.

Τη Δευτέρα το βράδυ συγκεκριμένα  οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του φυλακίου και ''ξήλωσαν'' από τον τοίχο το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που φαίνεται να φθάνει στα 7.000 περίπου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΗΚΩΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΟ ΨΥΧΡΟ

Στη συνέχεια οι ίδιοι μπήκαν κι εντός του αρχαιολογικού για τα χρήματα που ρίχνουν οι επισκέπτες  στην Ιερά λίμνη. Άφού μάζεψαν ότι μπορούσαν, άφησαν στο σημείο και το ζευγάρι με τις γαλότσες που χρησιμοποίησαν. Ενώ το κακό "τρίτωσε" καθώς δεν παρέλειψαν πριν φύγουν να "χτυπήσουν" και το  αναψυκτήριο που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο. Αφού παραβίασαν την πόρτα κατεύθυνθηκαν στην ταμειακή μηχανή και ανενόχλητοι πήραν όσα χρήματα υπήρχαν μέσα σε αυτήν.

Η Αστυνομία κατέγραψε όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, αν και το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εικόνες που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οργισμένη η αντίδραση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου

Οργή στο Δήμο Οροπεδίου ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η πολιτεία δεν φροντίζει για τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και δεν έλαβε υπόψη της πως κάθε χρόνο στο Δικταίο Άντρο καταγράφεται ληστεία.

''Είναι ανίκανο τελικά το Υπουργείο Πολιτισμού  να διαφυλάξει τους αρχαιολογικούς χώρους και την περιουσία του, τοποθετώντας τους φύλακες που απαιτούνται'' πρόσθεσε μιλώντας στο σταθμό ο Γιάννης Στεφανάκης. Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε το Υπουργείο να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμων νυχτοφυλάκων στο Δικταίο Άντρο όπου αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα του ετησίως ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το ευτύχημα είναι είπε στο Ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ότι οι δράστες δεν προκάλεσαν ζημιές στο ίδιο το μνημείο κι ότι αυτές περιορίζονται μόνο στο χώρο του φυλακίου και του αναψυκτηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News