default-image

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Κρήτη
Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονα φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Από την Πέμπτη, οι βοριάδες θα ενισχυθούν, και θα φτάσουν τοπικά ακόμη και τα 9 Μποφόρ, ενώ ταυτόχρονα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες.

Άκρως φθινοπωρινός αναμένεται να είναι καιρός και στην Κρήτη, με βροχές, οι οποίες θα είναι έντονες από την Πέμπτη, καθώς και την Παρασκευή, όπου αναμένονται καταιγίδες σε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και μάλιστα σε περιοχές της ΒΑ Ελλάδας προκάλεσαν και αρκετά προβλήματα διότι κατά τόπους οι καταιγίδες είχαν ιδιαίτερη ένταση.

Οι βροχές θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες, αλλά, θα προστεθεί μέσα σε αυτό το σκηνικό και άλλη μια παράμετρος, ότι από την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βοριάδων που στα πελάγη οι ριπές θα φτάνουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ τοπικά.

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και στην Κρήτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με βροχές, καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση για την Κρήτη, από το meteo.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τετάρτη: Λίγα σύννεφα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη: Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή: Καθαρά φθινοπωρινός ο καιρός την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Βροχερός καιρός σε όλη τη διάρκιεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Ασθενής βροχή το πρωί, έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Τετάρτη: Αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη: Έντονη συννεφιά με πιθανότητα βροχής την Πέμπτη. Το πρωί θα επικρατεί άπνοια, ενώ το απόγευμα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Βροχερός ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Έντονη συννεφιά με πιθανότητα βροχής σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τετάρτη: Αίθριος ο καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες αναμένεται αραιή συννεφιά, ωστόσο και από το βράδυ αναμένεται να χαλάσει ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη: Βροχερός προβλέπεται ο καιρός την Πε΄μπτη στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.  

Σάββατο: Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο αφού προβλέπεται βροχή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Ασθενής βροχή αναμένεται κατά τις πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τετάρτη: Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη: Λίγα σύννεφα τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα η συννεφιά αναμένεται πιο έντονη και κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή: Βροχερός αναμένεται ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Βροχερός αναμένεται ο καιρός και το Σάββατο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Φθινοπωρινός ο καιρός και την Κυριακή, αφού αναμένεται να είναι βροχερός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μετά το Σαββατοκύριακο

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το Σαββατοκύριακο για αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, αλλού θα είναι ασθενείς και αλλού θα εκδηλώνονται πιο ισχυρές ή και με τη μορφή τοπικών καταιγίδων. Εκτιμώ ότι κατά διαστήματα θα επηρεάζονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός του μεγαλύτερου τμήματος των Δωδεκανήσων που δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη πιθανότητα για να λάβουν χώρα εκεί κάποιες βροχοπτώσεις.

Αλλάζει το καιρικό «κοκτέιλ»

Από την Πέμπτη έως και τουλάχιστον το Σάββατο, ενώ οι βροχοπτώσεις θα απασχολούν -κατά διαστήματα- αρκετές περιοχές, τόσο του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο και του δυτικού και νότιου Αιγαίου, θα προστεθεί και άλλη μια παράμετρος η οποία θα καταστήσει περισσότερο φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι (βοριάδες) σε μεγάλο τμήμα του Αιγαίου και της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας (βλέπε χάρτη) θα ενισχυθούν σημαντικά και μάλιστα θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως ακόμη και 9 μποφόρ ως μέγιστες ριπές σε τοπικό επίπεδο στο ΒΑ Αιγαίο.

Βροχοθύελλες από την Πέμπτη

Η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα 7-8 και τοπικά στα 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε αρκετές από τις περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης του χάρτη, θα σημάνει και την έναρξη βροχοθύελλων, δηλαδή βροχοπτώσεων που θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα με ισχυρούς ανέμους. Αυτά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του δυτικούς Αιγαίου.

Από την Πέμπτη και έπειτα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση λόγω των βοριάδων που θα πνέουν πολύ ισχυροί στις περιοχές που σας προανέφερα αλλά και στα ορεινά-ημιορεινά του εσωτερικού κορμού της ηπειρωτικής Ελλάδας. και ειδικά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει και ελαφρώς χειμώνα λόγω του ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει καν τους 20°C.

Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις μέσα στο ερχόμενο Σ-Κ (κυρίως στην κεντρική Ελλάδα) ακόμη και κάτω από το υψόμετρο των 1.900 μέτρων. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι πολύ ορεινοί προορισμοί ή και χιονοδρομικά κέντρα θα βιώσουν Χριστουγεννιάτικες καιρικές συνθήκες εκείνες τις μέρες, έστω και για λίγο.

Βροχές και τη νέα εβδομάδα

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχω στη διάθεση μου αυτή τη στιγμή, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν και μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας. Για πόσες ημέρες ακόμη, δεν μπορώ να γνωρίζω. Όμως η τάση του καιρού δείχνει ότι θα είναι φθινοπωρινή και η αρχή τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας. Όπως και να έχει όμως, θα σας κρατώ ενήμερους για οτιδήποτε αλλάξει τις επόμενες ημέρες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News