Ειδήσεις

Τρέξτε μαζί με τα παιδιά σας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Τα πρώτα 180 παιδιά, μαθητές όλοι δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, εγκαινίασαν τις επισκέψεις στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, για τη νέα σχολική περίοδο.

Μια διαδικασία που επιχειρείται να διευρυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, με τις επισκέψεις να είναι καθημερινές και τα παιδιά κοντύτερα στη διαδικασία ενημέρωσης και εκμάθησης των ορθών όρων οδηγικής συμπεριφοράς και κυκλοφοριακής συνείδησης.

Στις δράσεις αυτές συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία Ηρακλείου ενώ στη στόχευση αυτή που δεν επικεντρώνεται κάπου αλλού πέρα από την δημιουργία των οδηγών του μέλλοντος με μια συμπεριφορά διαφορετική από αυτή που υπάρχει σήμερα στους δρόμους στους οποίους χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον ειδικό εξοπλισμό του πάρκου, γνώρισαν μέσα από βιωματικές δράσεις τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να κινηθούν μέσα στο χώρο λαμβάνοντας γνώση για την ορθή συμπεριφορά είτε είναι πεζοί είτε είναι οδηγοί.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραίτη

Σχόλια