Ειδήσεις

Σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο από το Δικταίο Άντρο

Επί ποδός η Αστυνομία στο Οροπέδιο Λασιθίου καθώς  άγνωστος ή άγνωστοι δράστες χτύπησαν στο Δικταίο Άντρο στο Ψυχρό για τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο του φυλακίου αλλά και στη λίμνη εντός του σπηλαίου.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δράστες όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ παραβίασαν την πόρτα του φυλακίου και ''ξήλωσαν'' από τον τοίχο το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που φαίνεται να φθάνει στα 7.000 περίπου.

Στη συνέχεια οι ίδιοι μπήκαν κι εντός του αρχαιολογικού για τα χρήματα που ρίχνουν οι επισκέπτες εκεί κι  αφού μάζεψαν ότι μπορούσαν, άφησαν στο σημείο και το ζευγάρι με τις γαλότσες που χρησιμοποίησαν.


Το ευτύχημα είναι  είπε στο Ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ότι οι δράστες δεν προκάλεσαν ζημιές στο ίδιο το μνημείο κι ότι αυτές περιορίζονται μόνο στο χώρο του φυλακίου.


Η Αστυνομία προς το παρόν καταγράφει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, αν και το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εικόνες που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οργή στο Δήμο Οροπεδίου ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η πολιτεία δεν φροντίζει για τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και δεν έλαβε υπόψη της πως κάθε χρόνο στο Δικταίο Άντρο καταγράφεται ληστεία.

''Είναι ανίκανη τελικά η πολιτεία να διαφυλάξει τους αρχαιολογικούς χώρους και την περιουσία της, τοποθετώντας τους φύλακες που απαιτούνται'' πρόσθεσε μιλώντας στο σταθμό ο Γιάννης Στεφανάκης.

Σχόλια