Ειδήσεις

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Η μισή Ελλάδα ζητά παραίτηση Κουρουμπλή

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την νέα δημοσκόπηση, την πρώτη μετά το Καλοκαίρι, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πάνω από τους μισούς Έλληνες ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, «βγάζοντας» ως νικήτρια για  την ηγεσία της Κεντροαριστεράς τη Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ εμφανίζεται να έχει χάσει 2,5 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιστρόφως κερδίσει 2,5 μονάδες.

Την παραίτηση Κουρουμπλή ζητά το 53,5% για το ατύχημα στο Σαρωνικό.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα ενώ το 5% απαντά δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή, ενώ το 5,5% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί.

Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Για την κεντροαριστερά

Στο ερώτημα «ποιον θα επιλέγατε» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28% και ακολουθούν οι Γ. Καμίνης, Στ. Θεοδωράκης και Ν. Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον υποψήφιο θα επιλέγατε», οι πολίτες απαντούν:

Φώφη Γεννηματά 28% (εύρος διακύμανσης από 17,5% έως 38,5%)

Γιώργος Καμίνης: 20% (εύρος διακύμανσης από 11% έως 29%)

Σταύρος Θεοδωράκης 17% (εύρος διακύμανσης από 8,5% έως 26%)

Νίκος Ανδρουλάκης 12,5% (εύρος διακύμανσης από 4,5% έως 20,5%)

Γιάννης Ραγκούσης 3,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 8%)

Γιάννης Μανιάτης 2,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 6,5%)

Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 16,5%

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια